Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... judetul Suceava este al doilea judet ca marime din tara, dupa Timis, având o suprafata de 8553,5 km2, reprezentând 3,6% din suprafata totala a tarii ?

Afla mai mult

Cautare avansata

Arbore

Populaţie: 7329 locuitori

Suprafaţă: 66,20 kmp

Adresa primăriei: Arbore, cod 727015

Telefon, fax: 0230/539410, 539411

Arbore este un nume cu puternice rezonanţe, nume care aminteşte de una din cele mai glorioase epoci din zbuciumata istorie a Moldovei şi a întregului neam românesc, epoca celui care a fost numit pe bună dreptate, după faptele sale de arme, „soarele Moldovei” şi „apărătorul creştinătăţii”, Ştefan cel Mare şi Sfânt. Comuna Arbore aparţine judeţului Suceava, fiind formată din satele: Arbore (centru de comună), Clit şi Bodnăreni.

Mănăstirea Luca Arbore, costumul popular, ocupaţiile tradiţionale, construcţiile civile (Biserica Arbore, Biserica Sf. Treime, Primăria, Căminul Culturăl), salcâmii care se întind pe o suprafaţă de teren de 8 hectare sunt lucrurile cu care se mândresc cei din comuna Arbore.

Prima atestare documentară a localităţii a scris-o Isaiia, logofăt la Baia în anul 1418 ianuarie 15. Hatmanul Luca Arbore portar de Suceava, fiul lui Luca Arbure cel Bătrân, pârcălab de Neamţ, cumpără de la Simion şi Năstăsia, sora sa, copiii lui sSan şi nepoţii lui Cârstea Horaiş, precum şi ai lui Sandru Gherman, partea de jos a satului cu suma de 350 de zloţi tătărăşti şi partea de sus cu 330 de zloţi tătărăşti de la boierul Ivul şi Nasta.

Pensiunea Casa Galbena

Pensiunea Casa Galbena este o constructie noua, finalizata in anul 2007. Este localizata in Comuna Arbore Nr. 257, Judetul Suceava, la 16Km de Municipiul Radauti, 6Km de Orasul Solca si 35Km de Municipiul Suceava. Dispunem de 5 dormitoare cu paturi duble, 2 camere cu 2 paturi si 3 camere cu 3 paturi,…

Postat la: 30 Mai 2012
1 comentarii

Nota 1.00 din 5

Cabana Muguras de Brad Arbore Arbore

  Cabana Muguras de Brad se afla in Clit la 3 Km de Arbore, tinut de legenda unde Luca Arbore a construit Manastirea Arbore, Manastirea fiind unul din monumentele de sama din Bucovina, alaturi de Putna, Sucevita, Moldovita, Voronet. Contine: 2 dormitoare, baie, living, bucatarie si o curte frumoasa…

Postat la: 30 Mai 2012
1 comentarii

Nota 1.00 din 5