Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Bilca

Populaţie: 3.606 locuitori

Suprafaţă: 22,657 kmp

Adresa primăriei: Bilca, cod 727030

Telefon, fax: 0230/411143

Comuna Bilca este asezată pe malul stâng al râului Suceava, nu departe de versantul de răsărit al Carpatilor si se situează cam la jumătatea distantei dintre orasul Rădăuți cu Biserica lui Bogdan Vodă si Putna lui Ștefan cel Mare.

Comuna este situată în partea de nord a judetului Suceava la o distantă de 8 km de Vicovu de Sus si la 20 km de Rădăuti, pe drumul judetean DJ 178 C. Are o lungime de 10 km si o lătime de 4 km. Se învecinează, la est cu Frătăutii Noi, la nord cu Ucraina, la vest cu Vicovu de Sus, iar la sud cu Vicovu de Jos, de care este despărtită de râul Suceava.

Istoria comunei Bilca este îndelungată în timp. Cea mai veche atestare este actul de danie din 23 mai 1436 prin care urmasii lui Alexandru cel Bun si Stefan dăruiesc o « Braniste » lui Stan Babici, fratilor săi, care va face parte din asezarea « Vicovelor » din care se desprinde comuna Bilca ca asezare de sine stătătoare, până atunci ca domeniu al mănăstirii Putna.

Învătătorul bilcan Pamfil Cuciurean notează în autobiografia sa următoarele în legătură cu data aparitiei administrative a comunei Bilca: "Scriptele, cronicile si bătrânii din sat spun că Bilca s-a înfiintat pe o portiune din Vicovu de Sus cam prin anul 1776", iar pe de altă parte în cronica manuscrisă a bisericii din Vicovu de Jos se găseste mentiunea că prin anul 1794, satele Bilca, Voitinel si Gălănesti erau încorporate atât bisericeste cât si administrativ în comuna Vicovu de Jos. Aceeasi cronică arată că satele de mai sus se separă în anul 1808. Din anul 1810 se cunosc acte oficiale semnate de la Bilca.

În anul 1818 a fost adusă în Bilca Biserica din lemn, aflată si astăzi în cimitirul satului.

În prezent comuna Bilca este formată dintr-un singur sat ce poartă numele de Bilca.

Nu a fost gasita nici o locatie.