Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... denumirea de Bucovina este derivata de la termenul slav „buk”, insemnand „fag”, regiunea devenind astfel o veritabila Tara a Fagilor? Este o zona cu o istorie zbuciumata, in prezent fiind divizata intre Romania si Ucraina. A fost anexata Imperiului…

Afla mai mult

Cautare avansata

Bistrita Nasaud

Cauta cea mai ieftina cazare

Resedinta a judetului Bistrita - Nasaud, municipiul Bistrita este situat în partea de nord-est a Podisului Transilvaniei, în Depresiunea Bistritei. 
Municipiul Bistrita este amplasat pe un teren plan, la o altitudine de 356 m, pe coordonatele 47010' latitudine nordica si 24030' longitudine estica. 

Orasul este strabatut de râul Bistrita, râu al carui nume îl poarta. Este înconjurat de coline acoperite cu întinse livezi, ocupa o suprafata de 14.547 ha, împreuna cu cele sase localitati componente> Unirea (5 km), Slatinita (10 km), Ghinda (8km), Viisoara (5 km0, Sigmir (6 km), Sarata (10 km).

Bistrita este atestata documentar prima oara ca oras in anul 1264 si isi datoreaza intr-o mare masura geneza, evolutia si caracteristicile fizice, colonizarii germane medievale. Asezarea este amplasata intr-o zona cu resurse naturale deosebit de bogate, iar conjunctura favorabila, libertatile obtinute de colonisti de la Coroana Maghiara, legislatia urbana germana, calitatea si cultura grupului uman asezat aici, Biserica catolica si alti factori, au facut ca orasul sa se dezvolte rapid.

Catre sfarsitul secolului al XII-lea erau deja conturate cele doua laturi lungi ale pietei centrale, dar si traseele principale ale tramei stradale. Dezvoltarea si evolutia urbanistica a Bistritei, prezinta numeroase similitudini planimetrice cu orase din Europa Centrala si de Nord, din spatiul de colonizare german: caracteristici geometrice destul de exacte, otextura omogena a lotizarilor, un sistem de strazi riguros trasate care converg catre Piata Centrala, precum si tipologia de baza dupa modelul unei piete dreptunghiulare apropiate de un patrat, cu doua strazi longitudinale, tangente ei, dintre care una este dominanta. Un punct de referinta in dezvoltarea orasului este anul 1465 cand incepe constructia sistemului de fortificatie al Bistritei.

Dupa al doilea razboi mondial s-au produs mutatii importante in configuratia orasului si a zonelor de locuit, acestea se vor extinde iar pe de alta parte, zona exterioara a orasului va fi ocupata de amplasarea noilor unitati industriale. In urma reorganizarii administrativ-teritoriale din anul 1949 atributiile comunitatilor orasenesti au fost preluate de Comitetul Provizoriu al orasului Bistrita pana in anul 1950 cand a luat fiinta Sfatul Popular al orasului Bistrita, iar, in anul 1968, Consiliul Popular Bistrita. In anul 1979, orasul Bistrita a fost ridicat la rangul de municipiu.

Hotel Castel Dracula

Hotelul Castel Dracula este pozitionat in Pasul Tihuta din Muntii Bargaului, in Piatra Fantanele, la 1116 m. altitudine. Construit în stilul unei case medievale în 1983 hotelul dispune de 140 de locuri de cazare repartizate în 3 apartamente şi 63 camere cu 2 paturi. Spaţiile de cazare…

Postat la: 27 Februarie 2012
411 comentarii

Nota 1.01 din 5