Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... în Bucovina, Mireasa este bocita, iar Mirele este luat în derâdere? Aici traditia spune ca mireasa trebuie sa plânga în ziua nuntii, când domnisoarele de onoare spun cântecul de jale. Provocarea lacrimilor nu era o problema, ritualul fiind rezolvat…

Afla mai mult

Cautare avansata

Botosana

Populaţie: 2.396 locuitori

Suprafaţă: 19,94 kmp

Adresa primăriei: Botoşana, cod 727050

Telefon, fax: 0230/539207

Comuna se afla situata în partea centrala a judetului Suceava, în partea de vest a podisului Sucevei, în zona cuprinsa între culmile Obcinei Mari, a Masivului Ciungi si Dealul Dragomirnei.

Teritoriul comunei cuprinde o zona deluroasa cu  o altitudine medie de circa 400 m ( altidudini de 360 lunca paraului Botosana si 500 m, o serie de dealuri precum Arsita si Tivla. ).

 N. Sbiera crede ca „numele acestei comune se deduce de la cuvantul botos, care insemneaza o mladita de vie ce se planta in pamant ca sa creasca, precum se numeste o mladita taiata dintr-un porn cultivat si se intrebuinteaza spre oltuirea paduretilor. Cu alt cuvant Botosana ar insemna o plantaciune noua, o colonie, o asezare a locuitorilor de pe un loc pe altul"

Nu a fost gasita nici o locatie.