Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

 

Biserica fostei Manastiri Arbore

Arbore

Biserica fostei Manastiri Arbore Biserica fostei Manastiri Arbore, Arbore

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.
Biserica fostei Manastiri Arbore, Arbore
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • Situata in comuna Arbore si ridicata in anul 1503, de catre Hatmanul Luca Arbore, unul dintre marii boieri ai lui Stefan cel Mare, sfetnicul lui Bogdan al III-lea si tutorele lui Stefanita Voda.Poarta hramul "Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul".

    Frescele interioare si exterioare au fost realizate in 1541; pictura exterioara, o sinteza intre elementele orientale si occidentale, se remarca prin fatada de apus, zugravita in intregime cu un ansamblu de miniaturi, considerat a fi cel mai bine realizat din toata pictura epocii Stefan cel Mare - Petru Rares; in Cinul de pe absida, figureaza si aparatorul de moarte, Cristofor, cu pruncul Iisus pe umar, o imagine unica si neobisnuita pentru Moldova, influenta a picturii murale din tarile catolice; pictura interioara a fost serios afectata in secolele XVII-XVIII, cand edificiul a ramas fara acoperis.

    Este inscrisa pe Lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO.


Posteaza un comentariu