Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... o atractie turistica interesanta din Bucovina este si Salina Cacica, ce dateaza inca din anul 1791. Aceasta structura impresionanta a fost construita la ordinele imparatesei Maria Teresa a Austriei, si prezinta niste elemente neobisnuite. De exemplu, aici…

Afla mai mult

Cautare avansata

 

Biserica romano-catolica

Cacica

Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica, Cacica

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.
Biserica romano-catolica, Cacica
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • Biserica romano-catolică din Cacica este o biserică romano-catolică construită în anul 1904 de către comunitatea poloneză din satul Cacica.În anul 2000, recunoscând importanța pelerinajelor mariane de la această biserică Papa Ioan Paul al II-lea,a acordat acestei biserici titlul de Basilica Minor.

    Ca urmare a numărului mare de pelerini care sosea aici în timpul hramurilor de la 14-15 august ("Adormirea Maicii Domnului") și de la 8 octombrie ("Sfânta Maria a Rozariului"), s-a construit în 1911 o casă pentru pelerini, în apropierea bisericii, care a slujit și ca și cămin cultural.

    Biserica a fost construită în stil neogotic în crucieră, după un proiect din Polonia. Ea este realizată din piatră cioplită și cărămidă roșie presată, fiind acoperită cu eternit


Posteaza un comentariu