Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

 

Complexul medieval Zamca

Suceava

Complexul medieval Zamca Complexul medieval Zamca, Suceava

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.

Adresa: Str. Zamcii

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Complexul medieval Zamca, Suceava
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • A fost ridicat in anul 1606, pe un platou din partea de vest a orasului Suceava de armenii refugiati in Moldova inca din sec. XVI; zidul de incinta formeaza un trapez cu doua laturi paralele, cu o poarta de intrare monumentala, boltita, pe latura de vest; aici si-a asezat tabara regele Sobieski in anul 1601. Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare opera a sculptorului Eftimie Barladeanu, dezvelita in anul 1977, amplasata pe inaltimea de unde Cetatea de Scaun domina orasul. Statuia lui Petru Musat - Str. Stefan cel Mare; situata in fata Casei de cultura, este o opera a sculptorului Paul Vasilescu.


Posteaza un comentariu