Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

 

Festivalul international de datini si obiceiuri de iarna PORNITI PLUGUL FETI FRUMOSI

Vatra Dornei

Festivalul international de datini si obiceiuri de iarna PORNITI PLUGUL FETI FRUMOSI Festivalul international de datini si obiceiuri de iarna PORNITI PLUGUL FETI FRUMOSI, Vatra Dornei

Nota: 4.00 din 5 bazat pe 1 pareri.
Festivalul international de datini si obiceiuri de iarna PORNITI PLUGUL FETI FRUMOSI, Vatra Dornei
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • Chiar daca vremurile se schimba, traditiile raman neschimbate in Bucovina, iar cele care insotesc Sarbatorile de Iarna si Anul Nou sunt dintre cele mai indragite de oamenii locului. Ele aduc veselie si un nou inceput, un timp nou, un an curat pe care toata lumea il doreste mai bun si mai imbelsugat.

    Creaturi care au trait alaturi de batranii satelor bucovinene prind viata in fiecare iarna si pornesc colindul si uraturile la oamenii gospodari, sa anunte innoirea timpului si sa sadeasca belsug pe la casele pe care le colindaDe vreo 15 ani ele se aduna si pe strazile orasului Vatra Dornei, umplandu-l pentru o zi de mascati si fiinte ciudate. Si asta pentru ca in fiecare an, intr-una din zilele dintre Craciun si Anul Nou, Primaria Municipiului Vatra Dornei, Fundatia Culturala „Dorna Dorului” si Casa de Cultura „Platon Pardau” organizeaza in centrul orasului Festivalul National de Datini si Obiceiuri Populare de Iarna „Porniti Plugul Feti Frumosi”, ajuns in 2011 la cea de-a XV-a editie.


Postat de catre 0711zhenhong la 11 Iulie 2016

Posteaza un comentariu