Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.
Distractie la inaltime În Gura Humorului, în Parc Arinis, ai acum cel mai modern parc de aventuri din România! Parcul ofera distractie si emotii la inaltime in aer liber. Escalada Park - Distractie la inaltime intr-un peisaj idilic: Parcul de…

Stiati ca ...

Distractie la inaltime În Gura Humorului, în Parc Arinis, ai acum cel mai modern parc de aventuri din România! Parcul ofera distractie si emotii la inaltime in aer liber. Escalada Park - Distractie la inaltime intr-un peisaj idilic: Parcul de…

Afla mai mult

Cautare avansata

 

Galeria de Arta George Cotos

Gura Humorului

Galeria de Arta George Cotos Galeria de Arta George Cotos, Gura Humorului

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.

Adresa: Str. Republicii, Nr. 2

Telefon: 0230.23.11.08

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Galeria de Arta George Cotos, Gura Humorului
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina este o institutie singulara in reteaua culturala romaneasca, fiind singurul muzeu care a reusit sa transpuna cu mijloace muzeotehnice obisnuite acel segment de spiritualitate definitorie pentru orice etnie, popor, natiune: traditia populara.

    In aceasta cladire, reparata si reorganizata de catre Primarie, s-a deschis, in luna mai 2000, o galerie de arta contemporana Galeria de Arta Georges Cotos – gratie unei donatii generoase ( 200 de tablouri ) facuta de un om extraordinar : pictorul francez de origine romana Georges Cotos, nascut in anul 1915 in Straja Bucovinei. Elogiat de critica de specialitate, bine cotat pe piaaa de arta europeana si nu numai, Georges Cotos a expus in capitale europene si americane, uimind de fiecare data prin forta expresiei plastice si prin explozia de culoare a lucrarilor sale nonfigurative.

    Tablourile expuse in cele doua sali situate la parterul cladirii creeaza o atmosfera de exceptie, culorile, tehnica speciala si tematica abordata transpunand vizitatorul in lumea mai putin cunoscuta a semnelor si simbolurilor ancestrale.

    Numit adesea “pictor al culorilor atomice”, Georges Cotos este apreciat de catre Maestru Ion Irimescu ca fiind foarte original si foarte detasat de ceea ce poate fi numit pictura obisnuita…Este un pictor autentic, ce pare sa se fi nascut din frumusetea locurilor din Bucovina, extragandu-si convingerile din impresiile pe care i le-au dat natura si pamantul natal. El deschide drumuri noi si se impune ca o personalitate bine definita in randurile pictorilor consacrati din arta plastica europeana.


Posteaza un comentariu