Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... denumirea de Bucovina este derivata de la termenul slav „buk”, insemnand „fag”, regiunea devenind astfel o veritabila Tara a Fagilor? Este o zona cu o istorie zbuciumata, in prezent fiind divizata intre Romania si Ucraina. A fost anexata Imperiului…

Afla mai mult

Cautare avansata

 

Muntii Rarau - Giumalau

Campulung Moldovenesc

Muntii Rarau - Giumalau Muntii Rarau - Giumalau, Campulung Moldovenesc

Nota: 3.00 din 5 bazat pe 1 pareri.

Adresa: Campulung Moldovenesc - Vatra Dornei

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Muntii Rarau - Giumalau, Campulung Moldovenesc
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

 • Tur virtual:

  Pietrele Doamnei – Muntii Rarau

  To view virtual tour properly, Flash Player 9.0.28 or later version is needed. Please download the latest version of Flash Player and install it on your computer.

  Muntii Rarau - Giumalau Muntii Rarau-Giumalau fac parte din Muntii Bucovinei, fiind situati in nordul Carpatilor Orientali, in bazinele hidrografice superioare ale Moldovei si Bistritei. 

  Sunt marginiti la nord de depresiunea Campulung Moldovenesc si de Obcinele Bucovinei, reprezentate de Obcina Mestecanisului si Obcina Feredeului, spre est de Obcina Voronetului, iar spre sud-est de muntii Stanisoarei. In sudul lor se afla muntii Bistritei; in sud-vest depresiunea Tara Dornelor, strajuita de masivul vulcanic al Calimanului; in vest Obcina Suhardului si muntii bargaului, iar spre nord-vest se profileaza la orizont crestele alpine ale muntilor Rodnei. 

  Muntii Rarau-Giumalau sunt delimitati la nord-vest de valea Putnei si de saua sau pasul Mestecanisului, care le separa de Obcina Mestecanisului, apoi la nord de valea Moldovei. Spre rasarit, fata de Obcina Voronetului, cele doua masive sunt limitate de vaile a doua paraie: sandru si Slatioara. Spre sud-est, dincolo de aliniamentul valea Chiril-curmatura Prislopului si paraul Hogea se desfasoara culmile prelungi ale muntilor Stanisoarei. 

  La est, valea Bistritei Aurii constituie limita spre Obcina Suhardului, iar la sud, de la confluenta cu raul Dorna, valea Bistritei separa cele doua masive de muntii Bistritei.

  Bazinul depresionar Pojorata si depresiunea Campulung Moldovenesc se onscriu in aria geografica a muntilor Rarau-Giumalau, delimitandu-I de Obcinele Bucovinei. 

  In aceste limite, muntii Rarau-Giumalau au o suprafata de circa 375 kmp. Distantele cele mai mari sunt pe directia nord-sud, 21 km, intre Vatra Dornei si Pojorata, si pe directia vest-est, 28 km, intre Iacobeni si Slatioara.Altitudinile maxime se afla in muntele Giumalau-1857m si in muntele Rarau-1651m.

  Marcaje turistice:

  • 1. Loc. Slatioara – Codrul Secular Slatioara – Saua Ciobanului – Cabana Rarau, 3 ore - triunghi rosu
  • 2. Loc. Slatioara – Codrul Secular Slatioara – Popii Raraului - Saua Ciobanului – Cabana Rarau, 3 ore - cruce albastra
  • 3. Loc. Câmpulung Moldovenesc (Est) – Cheile Moara Dracului – Saua Ciobanului – Cabana Rarau, 5 ore vara, 6 ½ ore iarna (traseu nerecomandat pe timp de iarna) - cruce rosie
  • 4. Loc. Câmpulung Moldovenesc (Est) – Izvorul Alb – Pârâul Limpede – Saua Ciobanului – Cabana Rarau, 4 ore – cruce galbena
  • 5. Loc. Câmpulung Moldovenesc (Est) – Izvorul Alb – Cabana Rarau (sosea asfaltata), 4 ore – cerc rosu
  • 6. Loc. Câmpulung Moldovenesc – Dealu Bodea – Poiana Sihastriei – Cabana Rarau, 3 ½ ore – triunghi galben
  • 7. Loc. Valea Putnei – Valea Castelului – Padurea Seculara Giumalau – Vf. Giumalau – Cabana Giumalau, 8 ore – cerc albastru
  • 8. Cabana Giumalau – Cabana Zugreni, 4 ore – cerc albastru
  • 9. Cabana Giumalau – loc. Rusca, drum acces masina – cerc rosu

   

  Problema accesului pana sus, la Cabana Rarau, s-a rezolvat odata cu finalizarea modernizarii drumului Pojorata- Rarau cu fonduri europene in perioada 2009-2012. Exista sosea asfaltata de o calitate foarte buna.

  Traseu: Suceava – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc – Pojorata – Rarau


Postat de catre Paul Snaider la 14 Decembrie 2011

Informatiile sunt utile dar, as dori sa stiu daca se poate ajunge sus pe Rarau auto, si pe unde . Multumesc.

Posteaza un comentariu


   

Recomandari in Campulung Moldovenesc

Adauga o noua locatie in ghid

Destinatii de exceptie in Bucovina

Muntii Rarau - Giumalau, Campulung Moldovenesc

Muntii Rarau - Giumalau

Campulung Moldovenesc

0 imagini