Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

 

Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc

Campulung Moldovenesc

Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc, Campulung Moldovenesc

Nota: 5.00 din 5 bazat pe 2 pareri.

Adresa: Campulung Moldovenesc

Telefon: (+40)230.311.378

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc, Campulung Moldovenesc
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

 • MUZEUL ARTA LEMNULUI - Atractii Turistice Campulung Moldovenesc  

  Înfiinţat ca Muzeu de etnografie şi ştiinţele naturii, a fost reprofilat în 1967 ca Muzeu al lemnului, este unic în ţară prin denumire şi printre puţinele din Europa, ca tematică şi pentru valoarea exponatelor.

  Deţine un bogat patrimoniu ce cuprinde peste 15.000 piese din lemn şi are la bază colecţiile etnografice alcătuite de Ion Ştefureac şi Constantin Brăescu.  

  Muzeul Lemnului e o adevărată enciclopedie a acestei străvechi arte, exprimând şi tâlcuind artistic universul vieţii ţărăneşti. Totul e zămislit din lemn ca mărturie a căldurii şi nobleţei sufletului localnicilor, a meşterilor autentici, înzestraţi cu însuşiri artistice, ce ridică la tipic străvechiul meşteşug al lemnului." (Graţian Jucan - "Câmpulungul Moldovenesc - vatră folclorică", Editura Litera, Bucureşti,1975, pag.60.)  

  Colecţiile Muzeului „Arta Lemnului” sunt cuprinse în 20 de săli, din care, două de expoziţii temporare, unde exponatele vorbesc simţurilor prin pasiunea cu care meşterii au ştiut s-o transmită lemnului: emoţia artistică, o anumită sensibilitate înscrisă în lemn, căci Câmpulungul Moldovenesc a fost şi este un centru al civilizaţiei lemnului, relevând varietatea ocupaţiilor localnicilor de pe plaiurile Rarăului şi Giumalăului.  

  Organizat tematic, muzeul prezintă o imagine sugestivă a prelucrării lemnului. Bogăţia şi varietatea exponatelor din secolele XVIII-XX însoţite de hărţi, desene, fotografii şi planşe, prezintă tradiţia meşterilor în prelucrarea lemnului. El relevă un „adevărat cult al prelucrării lemnului, ilustrativ pentru ceea ce reprezintă ca evoluţie şi originalitate constructivă, îmbinare dintre util şi frumos, ingeniozitate şi talent. Exponatele (…) vorbesc despre capacitatea creatoare a unor oameni care şi-au făcut din meşteşugul popular un mijloc de existenţă, de înnobilare a acesteia, perpetuând şi îmbogăţind tot ceea ce a fost şi este frumos în ocupaţiile specifice aşezărilor câmpulungene."


Postat de catre diana la 06 Iunie 2012

Postat de catre paun maricica la 07 August 2009

detaliile despre muzeu sunt bine venite si abia astept sa-l vizitez cu un grup de elevi

Posteaza un comentariu


   

Recomandari in Campulung Moldovenesc

Adauga o noua locatie in ghid

Destinatii de exceptie in Bucovina

Lacul Iezer, Campulung Moldovenesc

Lacul Iezer

Campulung Moldovenesc

0 imagini