Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

 

Rezervatia Naturala Piatra Pinului

Gura Humorului

Rezervatia Naturala Piatra Pinului Rezervatia Naturala Piatra Pinului, Gura Humorului

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.
Rezervatia Naturala Piatra Pinului, Gura Humorului
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • Un obiectiv turistic important si fascinant din zona Gura Humorului il reprezinta Rezervatia Piatra Pinului. Aceasta rezervatie naturala se situeaza pe partea dreapta a raului Moldova.

    Rezervatia este impadurita fiind acoperita partial cu pin silvestru, brad, molid, fag, etc., prezentandu-se ca un versant acoperit cu blocuri de stanca si grohotis. De mentionat ca unicat, este faptul ca specia subarbustiva -afinul negru - se afla aici la cea mai mica altitudine din Bucovina (600 m ). Suprafata acestui obiectiv turistic este de aproximativ 50 de hectare. A

    An de an mii de turisti,atat din tara dar si din strainatate, sunt interesati de aceasta zona din Bucovina. Ceea ce a facut aceasta zona celebra si a adus-o pe harta stiintifica a fost gasirea unei fosile a unui peste monstru, avand dimensiune de aproximativ doi metri. Punctul fosilifer de la Piatra Pinului cuprinde depoziete de sediment, precum argile sapropelice si gresii albe cuartifere, care dateaza de aproximativ 30 de milioane de ani din perioada Oligocenica.

    Rezervatia geologica Piatra Pinului reprezinta un ecosistem extrem de important din punct de vedere paleontologic cu numeroase resturi de pesti fosiiiferi care demonstreaza existenta unei faune specifice: pesti, corali, scoici, etc. 

    Va recomandam acest obiectiv turistic din Gura Humorului, deoarece vizitarea aceastei rezervati naturale va poate oferi satisfactii din toate puncetele de vedere. Fiind o zona virgina si protejata prin lege,va garanteaza o plimbare linistita in mijlocul naturii, dar deasemeni puteti descoperi si afla lucruri captivante si interesante, iar daca sunteti doar un amator in  aceasta stiinta veti fi de-a dreptul captivati de informatiile ce le veti descoperi in vizita dumneavoastra.


Posteaza un comentariu