Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

 

Salina Cacica

Cacica

Salina Cacica Salina Cacica, Cacica

Nota: 3.00 din 5 bazat pe 2 pareri.

Adresa: Strada Republicii 19, Cacica, 727095

Telefon: +40(230)237087 +40(230)237293

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Salina Cacica, Cacica
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

 • Salina Cacica este una dintre cele mai vechi exploatari din Europa de sare recristalizata din saramura si este unicata prin faptul ca galeriile sale au fost sapate manual, fara nici un utilaj. Pentru exploatarea si scoaterea sarii din salina, nu au fost folositi vagoneti, singura cale de acces sunt treptele de brad, mineralizate de saramura ce a patruns in lemn in decursul timpului. Salina Cacica se afla pe locul unei foste comunitati de polonezi.

  Coborand vreo suta de trepte de brad, mai exact 192 de trepte, care apropo sunt vechi de peste 200 de ani, ajungem in “micul oras” subteran la 21 metri adancime.

  Uitat parca de lume, gasim amenajata capela Sfintei Varvara, protectoarea minerilor, sala de dans care era folosita in trecut pentru organizarea balurilor, in prezent teren de fotbal si un lac sarat de vreo 2m adancime. Frumusetea acestora e sporita si de faptul ca acest mic oras a fost creat numai cu dalta si barosul. Inca un lucru pentru care face ca aceasta salina sa fie un loc de atractie e ca aerul sarat al salinei are efecte benefice asupra sanatatii.

  Capela a fost construita in anul 1806 la initiativa preotului polon Jakub Bogdanowicz care a dorit ca minerii romano-catolici sa aiba unde se ruga inainte si dupa terminarea lucrului (in localitate nefiind nici o biserica).

  Lacul Sarat este un lac artificial sapat manual de mineri la o adancime de 35 metri, pe peretii caruia se gasesc cristale de sare. Dimensiunile lacului sunt de 10x6 metri. Lacul este ingradit cu balustrada si iluminat de cateva reflectoare, cu ani inainte aici facandu-se mici plimbari cu ajutorul unei plute. Sala de dans denumita si Sala Ing. Agripa Popescu (dupa numele primului director general al Regiei Monopolurilor Statului, asa cum apare intr-un basorelief in peretele de sare) se afla la adancimea de 37 metri, are dimensiuni relativ mari: 24x12x12 metri, iar la capete are 3 balcoane si ele sapate in sare. Aici se organizau baluri, intalniri festive, spectacole fiind si primul loc de distractie din zona.

  Exista 8200 de galerii toate sapate manual, armate cu lemn si care se gasesc in perfecta stare si astazi.

  Nu uitati sa vizitati si catedrala romano-catolica Adormirea Maicii Domnului, care e vis-a-vis de curtea salinei. Datand din 1904, se face remarcata prin vitraliile lucrate cu praf de aur si icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria.

  Informatii utile:

  • Campulung Moldovenesc – 31 km – Gura Humorului – 12 km – Cacica
  • Suceava – 32 km – Cacica
  • Radauti – 21 km – Cacica

   


Postat de catre elena la 29 Iulie 2012

Postat de catre cristina la 06 Iunie 2012

Posteaza un comentariu