Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... Muzeul Satului Bucovinean este cel mai tânar dintre muzeele în aer liber ale României?

Afla mai mult

Cautare avansata

 

Soroceanu Valeria

Adancata

Soroceanu Valeria Soroceanu Valeria, Adancata

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.

Adresa: Hantasti

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Soroceanu Valeria, Adancata
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

 • Ţesutul

  Ţesutul ocupă un loc aparte în arta tradiţională meşteşugărească. Țesutul şi cusutul se făceau în familie şi reprezentau parte din îndeletnicirile de bază ale femeii, fiind şi astăzio realitate în satul bucovinean. 
  Cele mai numeroase elemente ţesute sunt destinate împodobirii şi decorării interiorului locuiţelor.

  Astfel, se ţes lăicere, scoarţe sau paretare din lână colorată cu motive geometrice sau florale, ştergare pentru împodobirea interiorului caselor sau pentru diferite evenimente care marchează momente din existenţa umană (căsătoria, moartea). 


  De remarcat sunt şi ţesăturile de traistă în carouri, specifice zonei de munte. 


  Pentru ţeserea diverselor piese se folosea acelaşi război orizontal (stative), dar se schimbau sulurile, spetele, uneori iţele şi călcătorul. Pe aceleasi stative se ţesea şi pânza şi covoarele


Posteaza un comentariu