Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Cumparatura

Cumpărătura este o localitate situată în partea de est a judeţului Suceava, la 20 km distanţă de Fălticeni şi la 7 km distanţă de municipiul Suceava;

După primul război mondial, o parte dintre locuitorii din satul Bosanci au cumpărat terenurile pe care se află actualul sat Cumpărătura de la proprietarul lor, printul Mihail Sturdza (1886-1980), politician si ministru de externe (14 septembrie 1940 - 26 ianuarie 1941). După cumpărarea terenului, o parte dintre bosănceni s-au asezat acolo si au construit case de locuit, iar localitatea a primit denumirea de Cumpărătura.

Noul sat, fiind situat la peste 6 km de satul Bosanci, unde exista o biserică, s-a simtit nevoia de a se construi o biserică pentru satisfacerea nevoilor duhovnicesti ale locuitorilor. În anul 1948, după ce credinciosii din Cumpărătura au strâns banii necesari, a fost cumpărată si transportată aici o biserică de lemn din satul Poiana, comuna Brusturi (judetul Neamt). Biserica a fost amplasată pe un teren donat de către Domnica Bujoreanu (1880-1953) din satul Bosanci, pe acel teren amplasându-se si cimitirul parohial.

Nu a fost gasita nici o locatie.