Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... un alt obicei interesant este si mascarea miresei, ritual ce marca trecerea tinerei de la starea de feciorie la cea de femeie maritata?

Afla mai mult

Cautare avansata

Cumparatura

Cumpărătura este o localitate situată în partea de est a judeţului Suceava, la 20 km distanţă de Fălticeni şi la 7 km distanţă de municipiul Suceava;

După primul război mondial, o parte dintre locuitorii din satul Bosanci au cumpărat terenurile pe care se află actualul sat Cumpărătura de la proprietarul lor, printul Mihail Sturdza (1886-1980), politician si ministru de externe (14 septembrie 1940 - 26 ianuarie 1941). După cumpărarea terenului, o parte dintre bosănceni s-au asezat acolo si au construit case de locuit, iar localitatea a primit denumirea de Cumpărătura.

Noul sat, fiind situat la peste 6 km de satul Bosanci, unde exista o biserică, s-a simtit nevoia de a se construi o biserică pentru satisfacerea nevoilor duhovnicesti ale locuitorilor. În anul 1948, după ce credinciosii din Cumpărătura au strâns banii necesari, a fost cumpărată si transportată aici o biserică de lemn din satul Poiana, comuna Brusturi (judetul Neamt). Biserica a fost amplasată pe un teren donat de către Domnica Bujoreanu (1880-1953) din satul Bosanci, pe acel teren amplasându-se si cimitirul parohial.

Nu a fost gasita nici o locatie.