Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Destinatii turistice de exceptie in Bucovina

Destinatia Bucovina este preferata de turistii din intreaga lume nu doar datorita manastirilor din nordul Moldovei, ci si locatiilor cu peisaje superbe, unde pot fi gasite si partii pe care pot fi practicate sporturi de iarna.

Ca traseu, odata ajunsi in Suceava, v-as putea recomanda: SuceavaRadautiMargineaSucevitaPasul CiumârnaMoldovitaCâmpulung MoldovenescVamaVoronetGura HumoruluiCacicaSuceava, care se poate realiza intre 2 si 8 zile, sau chiar o zi. Totul depinde de marimea, varsta si preferintele grupului.

Harta turistica

Plimbati mouseul peste imagine pentru a vedea harta la dimensiuni normale

Click aici pentru harta la dimensiunea completa

I.Suceava

Aflat in Suceava nu poti sa nu vizitezi cetatea de scaun (ridicata de Petru Musat I la sf sec XIV si apoi consolidata de Stefan cel Mare care i-a adus gloria si renumele bine cunoscut in istorie) alaturi de care se afla un muzeu al satului, Biserica Mirauti (fosta mitropolie a Moldovei), Biserica Sf. Ioan cel Nou de la Suceava (unde salasluiesc si moastele sfantului, intr-o frumoasa racla), Biserica Sf. Dumitru (ctitorie a lui Petru Rares, a carei fresca interioara a fost de curand restaurata) – monument UNESCO, si Hanul Domnesc (constructie de la sfarsitul se. XVI; adaposteste colectii de etnografie si arta populara).

Daca zabovesti mai mult mai poti vizita Cetatea Zamca, Muzeul de Istorie al Bucovinei, Casa memoriala„Simion Florea Marian", Planetariul.

In Suceava recomandam urmatoarele:

 

II.Biserica Patrauti

La circa 15 km de Suceava se afla Manastirea Patrauti (ridicata de Stefan cel Mare, altadata manastire de maici, si loc in care erau ingrijiti ostenii raniti in razboiaie) si Manastirea Dragomirna, terminata in anul 1609 fiind cea mai inalta biserica de manastire din tara (42 m).

 

III.Biserica Arbore

In drum spre Radauti, oras cu o personalitate aparte in a carui arhitectura si-a pus amprenta dominatia asutriaca, daca te abati de la drum poti vizita Biserica Arbore (ridicata de Luca Arbore – sfetnicul lui Petru Rares in probleme de razboi – monument UNESCO).

 

IV.Radauti

Ajunsi insa in Radauti fara îndoiala ca principalul obiectiv îl constituie Biserica lui Bogdan Voda , cel mai vechi monument de piatra al Moldovei (mijlocul secolului al XIV-lea). Se mai pot vizita si hipodromul, Parcul zoologic, Muzeul "Tehnicii populare bucovinene.

In Radauti recomandam urmatoarele:

 

V.Marginea

Se porneste spre Marginea recunoscuta pe plan mondial pentru pastrarea si perpetuarea într-o forma autentica a stravechilor îndeletniciri din epoca bronzului (sec. V - V I ), de confectionare a vaselor de lut, asa numita ceramica neagra.

In Marginea recomandam urmatoarele:

 

VI.Manastirea Sucevita

De la Marginea se poposeste la Manastirea Sucevita ( ultima construita dintre cele 7 aflate in patrimoniul UNESCO, fiind si cea mai fortificata dintre acestea).

In Sucevita recomandam urmatoarele:

 

VII.Manastirea Moldovita

Se trece pasul Ciumarna (de unde ai o priveliste minunata a Obcinelor) dupa care se ajunge la manastirea Moldovita (ridicata de Petru Rares in anul 1532, impresioneaza prin scena Asediului Constantinopolului, si in incinta careia se afla si Marul de Aur; la 500 m de o biserica ctitorita de Alexandru cel Bun la 1408 a carei ruine se pot observa si astazi).

In Moldovita recomandam urmatoarele:

 

VIII.Campulung Moldovenesc

Cutreierand ai sansa sa gasesti catune de hutuli (etnie de origine slava, stabilita in timpul dominatiei austriece) a caror traditie si indeletniciri au ramas aproape neschimbate, iar daca vrei o plimbare cu mocanita (cea mai veche locomotiva pe linie ingusta din Europa - 1906) o poti face din Moldovita pana la Argel, in lungul vaii Moldovitei.

Din Campulung este imposibil sa nu observi Muntele Rarau care te cheama sa urci la Pietrele Doamnei si sa-ti povesteasca legenda lor. Inainte de toate insa trebuie sa vizitati Muzeul Arta Lemnului, unic in tara, o adevarata enciclopedie a acestei arte de prelucrare a lemnului. Tot in Campulung se pot vizita "Colectia etnografica Ion Gramada" si "Colectia de linguri" a profesorului Ion Tugui, iar daca vreti sa mancati un pastrav gatit in stil bucovinean o puteti face la pastravaria "Lacul de argint".

Iubitorilor de natura le este recomandata o ascensiune pe varful Rarau, care se poate face pe drumul (altadata in bune conditii) ce porneste din localitatea Izvorul Alb (in imediata apropiere a Campulungului) si ajunge pana la Cabana Rarau. Pe drum daca te prinde oboseala te poti odihni la schitul Rarau din a carui gradina se zaresc Pietrele Doamnei a caror legenda va las pe dumneavoastra sa o descoperiti sau la pensiunea Ridana care se afla pe drumul spre varful Rarau la km 4.

In Campulung Moldovenesc recomandam urmatoarele:

 

IX.Vama

Intorsi de pe munte, in drum spre Gura Humorului, ne oprim la Vama, recunoscut centru etnografic al bucovinei, pentru a cunoaste tainele incondeerii oualor in 6 straturi de ceara de la doamna Letitia Orsinschi.

In Vama recomandam urmatoarele:

 

X.Gura Humorului

La Gura Humorului, dupa ce am facut o plimbare prin parcul Arinis, si am luat o gustare la stana baciului Costica, putem vizita “Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina” sau sa vizitam Manastirile Voronet si Humorului aflate la 5 km de oras.

Icoana Făcătoare de Minuni

Minunile săvârsite de Icoana Maicii Domnului din biserica "Sfintii Împărati Constantin si Elena" din Gura Humorului nu mai sunt un secret pentru nimeni. Ele au umblat, de fiecare data, din gura în gura printre credinciosii din întreaga tară, făcând ca si cei mai sceptici dintre oameni sa se cutremure si sa îsi îndrepte fata către post si rugăciune.

Rezervaţia Piatra Pinului

"Punctul fosilifer de la Piatra Pinului cuprinde depozite sedimentare (argile sapropelice si gresii albe cuartifere) care s-au format in urma cu cca 30 milioane de ani (Oligocen). Rocile fine, bituminoase (roci mama ale zacamintelor de petrol) contin numeroase resturi fosile de pesti sub forma de solzi, resturi de schelete si schelete intregi.

In Gura Humorului recomandam urmatoarele:

 

XI.Manastirea Humorului

Manastirea Humorului este prima biserica care are pridvor deschis. Fresca exterioara de aici este cea mai veche decorare de acest fel din tara, avandun rol remarcabil in pastrarea credintei ortodoxe strabune, dar si in mobilizarea credinciosilor acelor timpuri pentru indeplinirea telurilor politice voievodale.

 

XII.Manastirea Voronet

Manastirea Voronet a fost ridicata de Stefan cel Mare in 1488, intre 26 mai si 14 septembrie pe locul unui schit din lemn ridicat de Daniil Sihastrul, si pictata o jumatate de secol mai tarziu din bunavointa Mitropolitului Grigore Rosca. Este renumita in intreaga lume pentru “albastrul de Voronet" considerat de specialisiti a fi unic in lume, si pentru scena Judecatii de Apoi, aflata pe peretele vestic.

In Voronet recomandam urmatoarele:

 

XIII.Cacica

La Cacica intalnim o biserica catolica construita la inceputul secolului trecut de catre comunitatea polona. Lacasul de cult, de o frumusete deosebita, fost declarat Basilica Minor cu prilejul vizitei Papei Ioan Paul al II –lea, ceea ce o face unica in sud – estul Europei. Inca de la inceputul ocupatiei imperiul austro-ungar si-a pus amprenta asupra acestor locuri construind o mina de extractie a sarii, ce dateaza de la 1791, acum oferita spre vizitare. Sapate in masivul de sare la circa 33 m adancime, se pot vizita capela Sf. Varvara, lacul de saramura, sala de dans folosita in trecut pentru organizarea balurilor, la unul dintre aceste baluri fiind invitat si Regele Carol cand Bucovina inca se afla sub administratia austro-ungara.

La Cacica, sănătatea vine din sare

În urmă cu aproximativ 50 ani, la Cacica se făceau băi saline în căzi de lemn. De opt ani însă, bazinul a fost reamenajat, iar turiştii au umplut piscinele.

Tratamentele saline de la Cacica, altădată empirice,  au devenit din nou un  important adjuvant profilactic, terapeutic şi de recuperare în bolile pulmonare cronice. Rezultatele determinărilor fizice, chimice şi microbiologice efectuate în Salina Cacica de către colectivul Laboratorului de resurse naturale terapeutice, al Institutului Naţional de Balneologie din Bucureşti, au arătat că este posibil acest lucru.

In ceea ce priveste cazarea, turistii au de ales de la hoteluri de 4 stele, cum este Best Western Bucovina situat in centrul orasului Gura Humorului, pana pensiuni cochete in mijlocul naturii ce-ti aduc aminte de casa bunicii, cum este Casa Rai situata intr-un loc linistit si pitoresc la marginea padurii din Frasin.

In Cacica recomandam urmatoarele:


Etichete

Destinatii turistice de exceptie! Manastiri UNESCO in Bucovina Lucruri de facut in Bucovina Suceava Vatra Dornei Voronet Sucevita Putna Moldovita Dragomirna Gura Humorului Manastirea Voronet Cacica

Ghid turistic al Bucovinei

Bucovina 360 va pune la dispozitie un ghid turistic complet al Bucovinei. Il puteti accesa aici.

Galerie foto Bucovina
 • 13 Mai 2013
  14 comentarii

  Escalada Park

  Escalada Park Distractie la inaltime În Gura Humorului, în Parc Arinis, ai acum cel mai modern parc de aventuri din România! Parcul ofera distractie si emotii la inaltime in aer liber. Escalada Park - Distractie la inaltime intr-un peisaj idilic: Parcul de Aventuri din Gura Humorului este exact…

  Citeste mai multe »

 • 27 Februarie 2012
  12 comentarii

  Manastirea Humor

  Manastirea Humor Mănăstirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu moldovenesc. În pădurile nesfârşite de la poalele Obcinei Mari, Oană, vornicul de la Suceava, întemeia loc de rugăciune pe valea râului Humor după 1400, la vremea domniei…

  Citeste mai multe »

 • 27 Februarie 2012
  5 comentarii

  Chilia lui Daniil Sihastru

  Chilia lui Daniil Sihastru Chilia lui Daniil Sihastrul este o grota sapata într-o stânca de pe valea pârâului Visau, în care a vietuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. Ea se afla la o distanta de circa 1 km de Manastirea Putna (judetul Suceava). Chilia lui Daniil Sihastrul a fost inclusa pe…

  Citeste mai multe »

 • 27 Februarie 2012
  2 comentarii

  Pensiunea Casa Rai - Frasin

  Pensiunea Casa Rai - Frasin Pensiunea Casa Rai - Frasin Pensiunea dispune de o capacitate de cazare relativ redusa dar este un avantaj pentru cei care doresc sa petreaca vacantele intr-un cadru mai intim: - 2 camere cu 1 pat - 1 camera cu 2 paturi - 1 camera cu 1 pat dublu si 1 pat simplu - 2 paturi simple in camerele de la parter…

  Citeste mai multe »

 • 27 Februarie 2012
  6 comentarii

  Complex Turistic Casa Nationalitatilor

  Complex Turistic Casa Nationalitatilor Complexul Turistic Casa Nationalitatilor va ofera cazare in Cacica, judetul Suceava. Complexul este structurat astfel: parter, etaj, mansarda si teatru de vara. La parter exista sala de mese ce se poate organiza oricand ca si sala de conferinte/festivitati/mese rotunde, cu o capacitate de 50 persoane.…

  Citeste mai multe »

 • 27 Februarie 2012
  1 comentarii

  Casa Flora

  Casa Flora Casa Flora - Campulung Moldovenesc Aflata la numai 1500 metri de centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, într-un peisaj de o rara frumusete la poalele dealului Bodea, Pensiunea Flora beneficiaza de o pozitie privilegiata. Zona este scaldata în soare timp îndelungat iar linistea…

  Citeste mai multe »