Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... Muzeul Satului Bucovinean este cel mai tânar dintre muzeele în aer liber ale României?

Afla mai mult

Cautare avansata

Draguseni

Populaţie: 2.601 locuitori

Suprafaţă: 29,03 kmp

Adresa primăriei: Drăguşeni, cod 727220

Telefon, fax: 0230/546576, 546376

Comuna Draguseni,formata din satele Draguseni,Brosteni si catunul Garaleu,se afla asezata pe malul stang al raului Moldova,la limita sudica a judetului Suceava,la egala distanta ,de circa 23-25 km,de cele mai apropriate asezari urbane :Falticeni,Pascani si Targu Neamt.

Dragusenii se invecineaza la nord cu satele Oniceni si Antoceni din comuna Forasti,judetul Suceava,la est cu satele Iorcani si Tatarusi,judetul Iasi,iar la sud cu satele Homita si Cristesti,din acelasi judet.In partea de sud-vest si vest se invecineaza cu satele: Preutesti din comuna Timisesti,Ungheni si Savesti din comuna Raucesti si satul Soimaresti din comuna Draganesti,toate din judetul Neamt.

Ca forma,mosia Dragusenilor se prezinta ca un patrulater neregulat,cu latura de circa 6-7 km, strabatuta de la nord la sud de albia meandrica a raului Moldova si soseaua E 85.

Satul Draguseni a luat fiinta prin unirea mai multor sate mici: Zavoiaru, Stroiesti, Sacuieni, Cabuji, Letcani, Bargaeni, Negrilesti, Ungheni si Zmeesti.Prima atestare documentara a satului Draguseni dateaza din 15 septembrie 1480.Inceputurile satului Draguseni si numele acestuia sunt strans legate de Dragos Viteazul, unul dintre dregatorii de frunte, parcalab de Neamt la sfarsitul secolului al XIV-lea si in timpul domniei lui Alexandru ce Bun.

Comuna Draguseni, formata din satele Draguseni, Brosteni si catunul Garaleu se afla asezata pe malul stang al raului Moldova la limita sudica a judetului Suceava, la egala distanta, de circa 23-25 km, de cele mai apropiate asezari urbane: Falticeni, Pascani si Targu - Neamt.

Comuna Draguseni se prezinta ca un patrulater regulat cu latura de 5-6 km.

Nu a fost gasita nici o locatie.