Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... în timpul slujbei religioase un alt moment amuzant este 'calcatea' ? Moment în care mirii, în timp ce îsi aseaza verighetele, se calca pe picior, pentru a-si asigura în acest fel suprematia în casnicie.

Afla mai mult

Cautare avansata

Forasti

Populaţie: 4.890 locuitori

Suprafaţă: 65,53 kmp

Adresa primăriei:  Forăşti, cod 727235

Telefon: 0230/542924

Comuna Forasti este situata la 47*26'18" latitudine nordica,la 47*18'25" latitudine sudica,la 26*30'43" longitudine estica si 26*29'3" longitudine vestica.

In partea nordica se invecineaza cu comuna Preutesti,spre sud cu comuna Draguseni,la est cu comuna Tatarusi din judetul Iasi si comuna Dolhesti.Raul Moldova curge in partea de vest a comunei Forasti,constituind hotarul natural cu comuna Draganesti si Raucesti din judetul Neamt pe o lungime de 7,8 km.

.In a doua jumatate a secolului al XVIII-lea a fost ridicata biserica din Forasti de catre familia Forascu,iar familia domnitoare Moruzi a construit Curtea domneasca si monumentala biserica din satul domesc Oniceni,in perioada 1802-1818.

Din comuna Forasti s-a ridicat familia Lovinestilor,care initial se numea Teodorescu,remarcandu-se prin deosebit talent scriitoricesc,mai mult de un secol.In satul Oniceni inca exista doua familii descendente cu numele Teodorescu.

Nu a fost gasita nici o locatie.