Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... la rândul lui, Mirele în timp ce era barbierit de catre un barbier sau vataf priceput, era de asemenea batjocorit de cei prezenti?

Afla mai mult

Cautare avansata

Forasti

Populaţie: 4.890 locuitori

Suprafaţă: 65,53 kmp

Adresa primăriei:  Forăşti, cod 727235

Telefon: 0230/542924

Comuna Forasti este situata la 47*26'18" latitudine nordica,la 47*18'25" latitudine sudica,la 26*30'43" longitudine estica si 26*29'3" longitudine vestica.

In partea nordica se invecineaza cu comuna Preutesti,spre sud cu comuna Draguseni,la est cu comuna Tatarusi din judetul Iasi si comuna Dolhesti.Raul Moldova curge in partea de vest a comunei Forasti,constituind hotarul natural cu comuna Draganesti si Raucesti din judetul Neamt pe o lungime de 7,8 km.

.In a doua jumatate a secolului al XVIII-lea a fost ridicata biserica din Forasti de catre familia Forascu,iar familia domnitoare Moruzi a construit Curtea domneasca si monumentala biserica din satul domesc Oniceni,in perioada 1802-1818.

Din comuna Forasti s-a ridicat familia Lovinestilor,care initial se numea Teodorescu,remarcandu-se prin deosebit talent scriitoricesc,mai mult de un secol.In satul Oniceni inca exista doua familii descendente cu numele Teodorescu.

Nu a fost gasita nici o locatie.