Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.
Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber din orașul Suceava, care pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina. Muzeul Satului Bucovinean a fost inclus pe Lista monumentelor istorice…

Stiati ca ...

Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber din orașul Suceava, care pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina. Muzeul Satului Bucovinean a fost inclus pe Lista monumentelor istorice…

Afla mai mult

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Biserica Sf. Simion din Suceava

Parte importantă din complexul de monumente armeneşti din Suceava, Biserica "Sf. Simion" a fost construită la o distanţa de aproape un secol faţă de apariţia primei biserici a comunităţii armene, respectiv în anul 1513. Având o dată mai recentă, se cunoaşte fondatorul ei în persoana armeanului Donig (sau Donik), iar inscripţiile gravate pe piatra de mormânt sunt mai puţin deteriorate putându-se recunoaşte textul - din 1573 - care-l desemnează pe ctitor "acesta este mormântul preotului Hovhannes, protopopul bisericii, care este fiul lui Donig, ctitorul bisericii Sf. Simeon".

.

Biserica, închinată Sfântului Simion Dzeruni (Simion cel Bătrân), şi-a luat numele de la un oarecare Simion (în armeană Şima), care a refăcut biserica în timpul domniei lui Ieremia Movilă. Acesta nu este singurul care s-a ocupat de reconstrucţia bisericii , munca lui fiind continuată de soţii Christea şi Mathilde Hadzi care au şi donat un cimitir aflat în apropierea bisericii pentru comunitatea armeană din zonă.

Din cauza cutremurelor din 1977 şi 1990, biserica a suferit fisuri grave, iar lipsa măsurilor de consolidare precum şi reducerea comunităţii armene au condus la închiderea bisericii de cult în anul 1969. Cu toate că există un proiect de restaurare propus de Ministerul Culturii nu s-a intervenit încă pentru restaurare şi consolidare, dar în urma unui protocol cu Episcopia Armeană Gregoriană din Bucureşti, clădirea bisericii a fost luată în folosinţă de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Sucevei şi Rădăuţilor.

Fotografii: Biserica Sf. Simion din Suceava

Adauga o fotografie

Etichete

Suceava


Impresiile vizitatorilor

Nu exista comentarii.

Adauga un comentariu


   

Top 3 locatii in Bucovina

Adauga o noua locatie in ghid