Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... judetul Suceava este al doilea judet ca marime din tara, dupa Timis, având o suprafata de 8553,5 km2, reprezentând 3,6% din suprafata totala a tarii ?

Afla mai mult

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Biserica Sf. Voievozi din Praxia

Biserica de lemn cu hramurile Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil (Sf. Voievozi) si Sfântul Gheorghe din Praxia este o biserică ortodoxă - monument istoric care a fost construită în secolul al XVIII-lea. În decursul timpului, ea a fost strămutată de mai multe ori. Ea se află localizată în cimitirul satului Praxia (comuna Fântâna Mare, judetul Suceava).

Biserica de lemn din Praxia a fost construită în secolul al XVIII-lea în satul Râsca, după cum atestă Cronica parohiei. Datarea perioadei de constructie a monumentului este sustinută si de istoricul de artă Nicolae Stoicescu. În decursul timpului, ea a suferit numeroase modificări care înregistrează totusi o datare exactă.

În curtea bisericii se află un turn clopotnită si un praznicar, ambele placate cu scânduri de culoare albastră. Turnul-clopotnită are două etaje; parterul si primul etaj au formă pătrată, iar al doilea etaj are formă octogonală. Acoperisul turnului-clopotnită are trei stresini, după felul bisericilor de lemn din nordul Carpatilor, model întâlnit îndeosebi la ucraineni.

Biserica de lemn din Praxia este construită din bârne de stejar si acoperită cu tablă. Ea are un soclu de piatră cu înăltime de 0,50 m. Peretii din bârne sunt placati în exterior cu scânduri vopsite în culoarea albastră.

Biserica are un acoperis înalt, cu pante repezi, având initial o învelitoare din sindrilă bătută în "solzi" (care se mai păstra în 1985, după cum reiese dintr-o fotografie publicată în anexa cărtii “Monumente de arhitectură în lemn din tinutul Sucevei”). Această învelitoare a fost înlocuită la sfârsitul secolului al XX-lea cu una din tablă.

Fotografii: Biserica Sf. Voievozi din Praxia

Adauga o fotografie


Impresiile vizitatorilor

Nu exista comentarii.

Adauga un comentariu


   

Top 3 locatii in Bucovina

Adauga o noua locatie in ghid