Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... un alt moment important în momentul nuntii bucovinene este “iertaciunea” ? Obiceiul cere ca tinerii sa se aseze pe o perna, cu fata spre rasarit - mireasa se aseaza în genunchi pe o perna, iar mirele, în picioare, cu mâna stânga pe umarul miresei…

Afla mai mult

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Manastirea Dragomirna

Dainuind pe plaiuri moldovene de mai bine de trei veacuri, manastirea Dragomirna se numera printre acele monumente care, fiecare în felul sau, evoca o pagina din trecutul Moldovei. Zidurile puternice, turnurile ca si contrafortii manastirii creeaza atmosfera unei cetati medievale care a înfruntat multe atacuri. Construita de domnul Miron Barnovschi Movila în 1627, aceasta pânza de ziduri împrejmuieste ctitoria din 1609 a lui Anastasie Crimca. Îngusta ca o arca, de o înaltime halucinanta, biserica Dragomirna dezvaluie visul ctitorului de a înalta în acest ochi de poiana un monument fara asemuire.

Monumentala, sobra, biserica Dragomirna impresioneaza prin contrastul dintre masivitatea zidurilor si dantelaria în piatra a turlei.

Artisti caligrafi si miniaturisti au creat aici minuni de frumusete. Zestrea cea mai de pret a muzeului de la Dragomirna o constituie tocmai manuscrisele faurite de mâna acestora.

Printre comorile de arta ale colectiei se numara si cartile bisericesti maiestrit miniate de însusi Anastasie Crimca. Valoarea muzeului este sporita de ferecaturile argintate ale lui Grigore Moisiu, primul mester moldovean care-si imprima marca si numele pe operele realizate.

Fotografii: Manastirea Dragomirna

Adauga o fotografie

Nu exista fotografii.


Impresiile vizitatorilor

Downloadlaguhardcoremp3

19 Octombrie 2016

Saya punya lagu keras dari band luar negeri dan dalam negeri gan seperti Hatebreed,Seringai ,Aftercoma,Burgerkill,Walls Of Jericho,Rosemarry

Adauga un comentariu


   

Top 3 locatii in Bucovina

Adauga o noua locatie in ghid