Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... denumirea de Bucovina este derivata de la termenul slav „buk”, insemnand „fag”, regiunea devenind astfel o veritabila Tara a Fagilor? Este o zona cu o istorie zbuciumata, in prezent fiind divizata intre Romania si Ucraina. A fost anexata Imperiului…

Afla mai mult

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Biserica Dolhestii Mari

Situat la 15 km est de Falticeni, in drum spre Probota se afla Biserica Dolhestii Mari. Asa cum arata primul document care ii atesta existenta, din 1395, satul a apartinut boierului Sendrea. Pe partea dreapta a drumului se afla o biserica simpla, alba. La capatul vestic al cladirii se afla clopotnita, deasupra holului de la intrare, dar acestea sunt adaugiri tarzii.

Dintre cate mai exista, aceasta biserica este cea mai veche din Moldova, fiind fondata de catre un nobil. A fost construita ca paraclis privat al boierului Sendrea, in acelasi asezamant cu resedinta medievala.

Ceea ce fac unica biserica din Dolhestii Mari sunt peretii varuiti in alb, intrerupti de picturi colorate in doar doua locuri, ambele in pronaos. Una este firida vestica a peretelui sudic, cealalta e icoana Sfintei Parascheva, patroana bisericii, pictata pe o luneta de deasupra usii de la intrare, care duce spre naos. Cu totul neobisnuita este pictura din firida peretelui sudic, deoarece alegerea temelor pentru aceasta parte a bisericii nu a fost gasita in nicio alta biserica moldoveneasca.

Fotografii: Biserica Dolhestii Mari

Adauga o fotografie

Nu exista fotografii.


Impresiile vizitatorilor

Downloadlaguhardcoremp3

21 Octombrie 2016

Saya punya lagu keras dari band luar negeri dan dalam negeri gan seperti Hatebreed,Seringai ,Aftercoma,Burgerkill,Walls Of Jericho,Rosemarry,Noxa,Rise Of The North Star,Biohazard

Adauga un comentariu


   

Top 3 locatii in Bucovina

Adauga o noua locatie in ghid