Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.
Chilia lui Daniil Sihastrul este o grota sapata într-o stânca de pe valea pârâului Visau, în care a vietuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. Ea se afla la o distanta de circa 1 km de Manastirea Putna (judetul Suceava). Chilia…

Stiati ca ...

Chilia lui Daniil Sihastrul este o grota sapata într-o stânca de pe valea pârâului Visau, în care a vietuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. Ea se afla la o distanta de circa 1 km de Manastirea Putna (judetul Suceava). Chilia…

Afla mai mult

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Manastirea Putna

Prima si una din cele mai importante ctitorii ale voievodului Stefan cel Mare, Manastirea Putna cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” (celebrat în data de 15 august) a fost construita între anii 1466 si 1481.

De-a lungul vremurilor, Manastirea Putna a trecut prin numeroase încercari: navaliri si ocupatii straine, incendii sau cutremure, care însa nu au reusit sa întrerupa nici un moment desfasurarea vietii monahale.

Aici sunt înmormântati domnitorul Stefan cel Mare, doamna Maria Voichita, Bogdan al III-lea si Stefanita Voda.

De mare valoare este si colectia muzeului manastirii care pastreaza o parte din tezaurul istoric si artistic al lacasului de cult, constând în manuscrise (Tetraevangheliare, Psaltiri sau carti de învatatura), broderii realizate în atelierele manastirii(acoperaminte pentru sfintele vase sau morminte, epitafuri, vesminte preotesti), odoare bisericesti(icoane, cruci ferecate, sfinte vase), carti bisericesti si de învatatura.

Unul din cel mai de pret odor al manastirii este icoana facatoare de minuni a Maici Domnului, adusa în anul 1472 de la Constantinopol de catre Doamna Maria de Mangop – sotia voievodului Stefan cel Mare.

Manastirea Putna ramâne, de peste cinci veacuri, un important punct de reper spiritual, istoric si cultural al unei lumi aflate în framântarea istoriei. Prin numele ctitorului ei, manastirea Putna capata rezonanta nu numai în tara, dar si în întreaga Europa, Stefan cel Mare fiind cunoscut sub numele de atletul crestinatatii.

Fotografii: Manastirea Putna

Adauga o fotografie

Nu exista fotografii.


Impresiile vizitatorilor

Downloadlaguhardcoremp3

21 Octombrie 2016

Saya punya lagu keras dari band luar negeri dan dalam negeri gan seperti Hatebreed,Seringai ,Aftercoma,Burgerkill,Walls Of Jericho,Rosemarry,Noxa

Adauga un comentariu


   

Top 3 locatii in Bucovina

Adauga o noua locatie in ghid