Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... denumirea de Bucovina este derivata de la termenul slav „buk”, insemnand „fag”, regiunea devenind astfel o veritabila Tara a Fagilor? Este o zona cu o istorie zbuciumata, in prezent fiind divizata intre Romania si Ucraina. A fost anexata Imperiului…

Afla mai mult

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Manastirea Rasca

Ansamblul de la Manastirea Râsca situat pe valea râului cu acelasi nume, este construit în mai multe etape. În 1512 Bogdan al III-lea a zidit chiliile, iar în 1540 episcopul Romanului Macarie împreuna cu logofatul Ioan si Teodor Bals au zidit biserica cu hramul "Sf. Nicolae". Din porunca domnitorului Petru Rares, în jurul bisericii se construiesc ziduri înalte si puternice cu creneluri si turn, lucrare terminata în 1542.

În perioada 1611-1617 marele vornic Costea Bacioc adauga zidirii un impunator exonarthex marind considerabil capacitatea edificiului.

Pictura interioara si exterioara a fost executata între 1551-1554, planul iconografic si compozitional pastrând datele initiale mai cu seama în altar (Sf. Nicolae) si naos (Înmultirea pâinilor). Este remarcabil Tabloul votiv în care este prezentat domnitorul Petru Rares si familia sa.

Într-o camera din clopotnita Manastirii Râsca, a stat închis timp de sase luni marele istoric si om de stat Mihai Kogalniceanu, surghiunit în anul 1844 din porunca domnitorului Sturza.

Fotografii: Manastirea Rasca

Adauga o fotografie

Nu exista fotografii.


Impresiile vizitatorilor

Nu exista comentarii.

Adauga un comentariu


   

Top 3 locatii in Bucovina

Adauga o noua locatie in ghid