Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Manastirea Slatina

Manastirea Slatina cu hramul "Schimbarea la Fata", este prima ctitorie a lui Alexandru Lapusneanu si se afla la 30 de kilometri de Falticeni, într-o zona de o frumusete aparte. Istoria zidirii manastirii se pierde în negura timpului, dar legendele spun ca aici traia un sihastru care l-ar fi sfatuit pe domnitorul Lapusneanu sa zideasca o manastire pe locul unde crestea un paltin.

Frumos ornamentate si inscriptionate, lespezile funerare marcheaza mormintele domnitorului ctitor Alexandru Lapusneanu, al doamnei Ruxandra, precum si ale celor doua fiice, Teofana si Teodora.

Casa domneasca este un pretios exemplar de arhitectura laica unde se evidentiaza influenta Renasterii transilvanene. Incinta Manastirii Slatina are forma patrulatera, neregulata. Zidurile împrejmuitoare facute din bolovani de râu, cu stânci de legatura la colturi, au metereze si drum de straja. La cele patru colturi s-au plasat bastioane, ceea ce arata ca Manastirea Slatina era destinata pentru adapost, rezistenta si aparare.

Pictura bisericii nu este cea originala, reînnoirea celei vechi fiind facuta cu fidelitate. Tabloul votiv îl prezinta pe Alexandru Lapusneanu cu familia si este amplasat pe peretele de nord al pronaosului. Frumos ornamentate si inscriptionate, lespezile funerare marcheaza mormintele domnitorului Alexandru Lapusneanu, al doamnei Ruxandra, precum si ale celor doua fiice, Teofana si Teodora.

Prin valoarea sa arhitectonica Manastirea Slatina a intrat în rândul marilor ansambluri monastice ale Moldovei medievale.

Fotografii: Manastirea Slatina

Adauga o fotografie

Nu exista fotografii.


Impresiile vizitatorilor

Downloadlaguhardcoremp3

19 Octombrie 2016

Saya punya lagu keras dari band luar negeri dan dalam negeri gan seperti Hatebreed,Seringai ,Aftercoma dan Burgerkill,Walls Of Jericho

Adauga un comentariu


   

Top 3 locatii in Bucovina

Adauga o noua locatie in ghid