Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

Anul:1359 - Prima atestare documentara a localitatii Radauti, judetul Suceava.

Afla mai mult

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Biserica Sf. Gheorghe

Biserica actuala a Manastirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, având hramul ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de biruinta”, a fost începuta în 1514 de catre fiul lui Stefan cel Mare, Bogdan al III-lea cel Orb (1505-1517) si terminata de fiul lui Bogdan, Stefanita (1517-1527) în anul 1522, fiind construita în plan triconic. Biserica are pridvor, pronaos, naos si altar.

Pâna în a doua jumatate a veacului al XVII-lea, la Manastirea Sfântul Ioan cel Nou a fost resedinta mitropolitilor Moldovei. Biserica se deosebeste de celelalte ctitorii voievodale prin suprimarea încaperii mormintelor, fiind menita sa fie catedrala mitropolitana. Aici a functionat o scoala teologica, sprijinita de marii mitropoliti: Teoctist I, Teoctist al II-lea, Grigore Rosca si Anastasie Crimca.

In biserica se pastreaza moastele Sfântului Ioan cel Nou, aduse la Suceava în 1402 (sau 1415 – istoricii nu sunt siguri) de Alexandru cel Bun si asezate la început în biserica Mirauti, iar apoi au fost aduse în aceasta biserica de catre Voievodul Petru Schiopul în anul 1589.

Biserica a fost pictata în interior si exterior în 1534, în timpul domniei Voievodului Petru Rares, pictura fiind executata în fresca, în arta bizantina. Pictura a fost restaurata de doua ori, prima data între anii 1906-1909, de pictorul Iohann Viertelberger, iar a doua oara între anii 2001-2008.

Din fresca exterioara se mai pastreaza, astazi, în partea de sud, Acatistul Maicii Domnului si Parabola Fiului risipitor (patru scene), în timp ce Arborele lui Ieseu îsi mai pastreaza doar urmele.

Fotografii: Biserica Sf. Gheorghe

Adauga o fotografie

Nu exista fotografii.

Etichete

Suceava


Impresiile vizitatorilor

Downloadlaguhardcoremp3

19 Octombrie 2016

Saya punya lagu keras dari band luar negeri dan dalam negeri gan seperti Hatebreed,Seringai dan Burgerkill,Walls Of Jericho

Adauga un comentariu


   

Top 3 locatii in Bucovina

Adauga o noua locatie in ghid