Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... judetul Suceava este al doilea judet ca marime din tara, dupa Timis, având o suprafata de 8553,5 km2, reprezentând 3,6% din suprafata totala a tarii ?

Afla mai mult

Cautare avansata

Ciocanesti - Informatii generale

Marele merit al generatiilor ce s-au succedat înca de când avem cunostinta de existenta noastra aici, când vorbim de ciocanari , adica de pe la anii 1359 anul ,"Primului Descalecat al Moldovei Bogdan I " iar mai nou dupa unii istorici, amintind aici de Prof. De istorie Adrian Iveanu, cu cca 160 de ani mai devreme adica pe la anii 1200 d.Hristos, este ca obiceiurile si traditiile populare ale primelor generatii despre care avem cunostinta se pastreaza înca si azi . Punerea în valoare a traditiilo populare a obiceiurilor, a jocurilor, a cântecului, a doinei, a poeziei, a legendelor, a operei literare în general, sub îndemnul crestinesc al preotilor din bisericile si manastirile noastre, pastrarea portului popular traditional îmbracând copii înca din anii gradinitei si a scolii, satira, teatrul, umorul, eseuri, prezentate în manifestarile culturale ale comunei muzeu Ciocanesti la serbarile noastre, fac din acest minunat colt al Bucovinei, un loc unde merita sa vii, sa poposesti si sa revii cu drag, tu trecator, tu calatorule, tu om de stiinta, filozof, carturar, medic, tu bade Ilie, tu domnule Jean, - sa stii si sa vezi cu ochii tai aceasta mica Elvetie cum se chema odinioara.

Sa vezi Muzeul National al Oualor Încondeiate , sa vezi cu ochii tai ce valori traditionale de neegalat are acest popor, adunate în timpul trecut, aduse la Ciocanesti în viitor pentru a le fi prezentata, zona cu traditiile ei.

Festivalul National al Oualor Încondeiate scoate la lumina traditia national - româneasca si provoaca la o reprezentare a autenticului pe plan european si de ce nu si mondial.

Reluarea si punerea în valoare cu caracter artistic dar si economic-traditia plutasilor, dar si a plutaritului de pe valea bistritei, Ciocanestiul având marea onoare de a avea în viata un numar important de ,"Academicieni " ai plutaritului ,confera comunei Ciocanesti posibilitatea de a completa paleta traditionalului autentic.

Aurul – podoaba a Bucovinei, a Bistritei Aurii - menit de asemeni de a constitui una din valorile traditionale prin reluarea expolatarii cu caracter turistic, asa cum odinioara înfrumuseta sabia, arcul, buzduganul, dar si înobilând ritualul tainic al casatoriei prin inelul ce consfinteste cununia, una din cele mai mari taine administrate de credinta noastra ortodoxa traditionala, aparata cu pretul vietii prin traditii din cele mai vechi timpuri ne reprezinta.

Ospitalitatea Ciocanesteana ,parte a ospitalitatii Bucovinene, cu alese traditii în ierarhia primirilor de oaspeti, recunoscuta de toti cei ce au avut parte de ea, pastrata si în zilele noastre cuprinde în primul rând educatia de la parinti, mosi si stramosi, dar si cea primita de la dascalii nostri din toate timpurile dar si din ziua de azi,de la educatori la preot si care tot în mod traditional se pastraza pe cît posibil nealterata ceia ce face ca trecatorul sa se mai întoarca cu drag.

Pastravul si apa curata, simboluri ale curateniei sufletesti al existentei noastre, ridicate la rang de festivitate nationala prin Festivalul National al Pastravului la Ciocanesti, duc pe mai departe traditia de a pastra curatenia de orice fel a apei, care împreuna cu aerul înseamna si latura de baza a existentei vietii noastre, nu oricum ci asa cum au mostenit-o. Participând la Festivalul National al Obiceiurilor si Traditiilor Populare , veti putea vedea ca traditia se pastreaza si este dusa mai departe de batrânii , tinerii si copii satului .

Pretuind înaintasii cât si stradaniile lor, asezate la loc de cinste lucrarile ce ne-au ramas de la ei, obiecte, haine, unele confectionate de mâna lor, sunt asezate la loc de cinste în primul muzeu al comunei, realizat de credinciosii din satul Botos, precum si locul ce se pregateste în a aseza obiectele donate de ciocanesteni în muzeul comunei Ciocanesti, din centrul localitatii noastre.

Din punct de vedere geografic comuna turistica Ciocanesti , este asezata în partea de sud - vest a judetului Suceava, la o distanta de 106 km de resedinta de judet. Comuna este dispusa de o parte si de alta a râului Bistrita Aurie, si a drumului national 18, pe o distanta de 16 km în bazinul superior al râului Bistrita, la o altitudine de 800-900 m pe vale, cuprinzând sectorul cu albia majora si terasele, arie în care se afla satele componente Ciocanesti si Botos si zone de versant si culme.

Comuna Ciocanesti este asezata din punct de vedere geografic în partea de nord a carpatilor Orientali în subtinutul muntilor zonei cristaline mezozoice-grupa nordica. Teritoriul Comunei Ciocanesti include portiuni din doua subunitati montane distincte : muntii Suhard si Obcina Mestecanisului.

Jumatatea vestica a teritoriului comunei Ciocanesti, între pârâul Diaca si pârâul Suharzel, pe dreapta Bistritei Aurii, apartine muntilor Suhard, este constituita din versanti care coboara spre nord-est din culmea principala, bine evidentiata în peisaj prin înaltimile Vf. Icoana(1593 m), Vf. Faroane (1715 m).

Relieful este fragmentat de numerosi afluenti care coboara spre bistrita Aurie, ( pârâul Diaca, pârâul Humoru , pârâul Recele , pârâul Suharzel ).

Partea nord-estica si estica a zonei situate dintre pârâul Andronic si pârâul Brezuta, apartine Obcinei Mestecanisului, fiind limitata de culmea montana principala care constituie si cumpana apelor dintre râul Bistrita Aurie si Moldova

Paralel cu aceast a culme (spre vest) este prezent un aliniament de înaltimi, date de prezenta calcarelor cristaline, Vf. Botosu mare 1473 m, Vf. Orata 1388 m, Vf. Oita 1294 m, Vf. Capraria 1249 m.

În Obcina Mestecanisului, relieful prezinta si numeroase sei, ceea ce permite trecerea cu usurinta dintr-un bazin hidrografic în altul. Asezarea geografica a comunei Ciocanesti în aceasta parte a Carpatilor Orientali, are o serie de consecinte asupra climei, vegetatiei si solurilor.

Ramura montana înalta din jurul comunei bareaza calea maselor de aer, încât se realizeaza un climat de relativa adapostire, cu o dinamica a atmosferei la nivelul solului în general mai moderata, precipitatii mai reduse si frecvente inversiuni termice.

Comuna Ciocanesti este asezata de o parte si de alta a râului Bistrita Aurie,pe albia majora , într-un sector în care valea este larga între comunele :Cârlibaba (N-NV), Dorna Candrenilor (V), Fundul Moldovei (NE), Pojorâta (E) si Vatra Dornei (SE).

Comuna Ciocanesti este în ansamblu o regiune umeda, ceea ce permite dezvoltarea padurilor de molid si a pajistilor bogate. Comuna Muzeu Ciocanesti s-a gasit de timpuriu pe o artera de circulatie foarte cautata, în mijlocul sectiunii muntoase pe care o strabate drumul care prin curmatura Mestecanisului (1096 m) si Depresiunea Dornelor , pasul Tihuta (1227 m), face legatura Moldovei de nord cu Ardealul. Dinspre Maramures ,prin pasul Prislop (1414 m) si pe valea Bistritei Aurii se poate ajunge în Depresiunea Dornelor si mai departe prin pasul Paltinis (1205 m).

Scurt istoric al Comunei Muzeu Ciocanesti

Comuna Muzeu Ciocanesti este atestata documentar din anul 1400, într-un hrisov prin care se consemneaza primirea muntelui Suhard, de catre Alexandru Cel Bun, de la doamna sa Ana, ca danie de domnie.

Ciocanesti a fost prima asezare locuita aparuta în calea ctitorilor Moldovei, incepând cu Bogdan si Dragos, întemeietorul de tara, pâna la Stefan Cel Mare si Sfânt, în secolul al XV - lea si continuand cu al ti domni ai Moldovei care au venit in Cioc anesti, unde pe lânga sufl et românesc, au g asit mesteri f aurari pentru armele lor. De aici vine si denumirea comunei Ciocanesti, de la mesterii « ciocanari de arme » din atelierele lui Stefan cel Mare, din aceasta zona, care I-au ajutat sa apere si sa pastreze pentru noi si pentru « urmasii urmasilor nostri », pamântul sfânt si roditor al Moldovei.

În anul 1774, localitatea Ciocanesti este amintita în documente austriece, odata cu anexarea Nord-Vestului Moldovei, denumit ulterior „Bucovina „(Tara Padurilor de Fagi în traducere), la Imperiul Habsburgic, urmare a Tratatului de la Kuciuk-Kainardji.

Baronul Enzenberg, al doilea Guvernator militar al Bucovinei, a dispus despagubiri masive în zona Dornelor pentru asezarea colonistilor germani, în vederea exploatarii unor zacaminte de fier si mangan.

În anul 1918, consecinta a Tratatului de la Paris-Verssailles, Bucovina, din care facea parte si localitatea Ciocanesti, revine României prin suprimarea unei nedreptati istorice care a durat 144 de ani.

Cu toate acestea trecând peste influientele austriece, predominante în localitatile vecine, Ciocanestiul si-a pastrat autenticitatea si specificul românesc, lucru ilustrat si astazi în existenta si mentinerea ornamentelor si motivelor nationale traditionale viu colorate, nu numai pe costumele populare ci si pe cladirile si locuintele cetatenilor din comuna.

Descrierea comunei Muzeu Ciocanesti

În Ciocanesti exista o biserica ortodoxa din lemn, construita in secolui al XIX-lea, în anul 1859.

Comuna , pastreaza bogate si nealterate fonduri etnografice, folclorice si marturii despre stravechile ocupatii ale locuitorilor acestor meleaguri, despre datini si obiceiuri, cântece si dansuri, arta portului popular, mestesuguri artistice.

Costumul popular, este specific zonei etnografice a tarii Dornelor, care se distinge prin camasa femeiasca cu altita, baticul de pe cap cu motive geometrice, catrinta tesuta cu âarste si motive florale brodate cu acul. Costumul barbatesc se distinge prin camasa alba cu broderie alba de matase, itari din lâna si chimir de piele brodat cu margele colorate. Ca piesa comuna pentru portul femeiesc si pentru cel barbatesc, se distinge bondita brodata cu motive florale colorate.

Locuitorii acestor meleaguri au pastrat cu sfintenie ocupatiile traditionale: cresterea animalelor, exploatarea fondului forestier, probând capacitatea de adaptare a populatiei la factorii specifici de mediu.

Casele din aceast a zona se individuali zeaz a prin zugraveala exterioara .

Comuna Ciocanesti, se afla situata pe o arter a de circulatie importanta, tocmai în mijlocul sectiunii montane pe care o strabate DN 18, prin curmatura dintre Iacobeni -pasul Prislop si face legatura între nordul Moldovei si Ardeal.

Principala cale rutiera ce traverseaza comuna, este DN 18 Iacobeni -Cârlibaba - Borsa, ce traverseaza satele Ciocanesti si Botos.La aceasta retea de comunicatie, se adauga o retea de drumuri comunale si locale, de acces catre locuintele cetatenilor comunei Ciocanesti, catre pensiunile agroturistice numeroase din aceasta zona, catre pasunile comunale, paduri sau schituri. Acestea poarta de obicei denumirea pârâului sau vaii din apropiere:Brezuta, Recele, Puiu, Oita, Orata, Botosel, Colacu, Scorusu, Humoru etc.

În comuna Ciocanesti, au loc anual manifestari cu o însemnatate deosebita la dezvoltarea patrimoniului cultural national si universal:

Festivalul National al Oualor Încondeiate

Festivalul National al Pastravului

Festivalul National de Datini si Obiceiuri din strabuni

Aceste manifestari social-culturale, reusesc sa reuneasca o participare extrem de numeroasa si de valoroasa în acelasi timp prin varietate si bun gust.

Astfel, anul acesta la «Festivalul National al Oualor Încondeiate»,si- au anuntat prezenta peste 100 de încondeietori din toata tara, programul manifestarilor cuprinzând cu generozitate momente poetice, câtece religioase, serate teatrale, momente vesele expozitii cu specific artizanal , focuri de artificii si de tabara, cine traditionale, si concursul de oua încondeiate.

Acest festival se relizeaza în fiecare an, anul acesta ajungând la editia a VII-a, si se va desfasura pe durata a trei zile. Participa încondeietori de oua din tara si din strainatate, organizându-se concursul de incondeiat oua ,premiate fiind talentele care pastreaza stilurile autentice dar si creatia noua în spiritul artei traditionale,fiind identificate pâna la cea de-a treia editie inclusiv, 15 sectiuni la nivel de tara.

Tinerele talente îsi gasesc locul printre participanti si concurenti,dar si printre câstigatorii de premii.

La Ciocanesti functioneaza o scoala de arta a încondeierii oualor, condusa de cele mai talentate încondeietoare, scoala fregventata atât de copii din localitate , din tara ,dar si din strainatate.

În programul Festivalului sunt cuprinse si alte activit ati culturale traditionale inclusiv expozitii de creatii artistice din diferite domenii de arta populara traditionala.

« Festivalul National al Pastravului », este la fel de cuprinzator în manifestari : corale crestine, spectacole omagiale, momente religioase, comemorari istorice, plutarit concursuri de, pescuit sportiv, gastronomice,parada portuiui popular, spectacole folclorice si de divertisment, expozitii, degustari de vinuri, muzica de fanfara, baluri, mese câmpenesti si cine traditionale.

Organizatorii sunt – Primaria Comunei Ciocanesti,-Casa de Cultura”Florin Gheuca” din Ciocanesti, Scoala generala de 8 ani Ciocanesti, Ministerul Culturii prin structurile în domeniu de la nivelul Jude tului Suceava, oameni de afaceri din tara si nu numai, populatia locala ,presa ,radioul, televiziunea, alte structuri turistice, oameni de cultur a si arta , sponsori iubitori de arta traditionala populara , din tara si strainatate , personalitati ale vietii publice.

Miscarile artistice din cadrul comunitatii ciocanestene, sunt bine conturate de catre Ansamblul folcloric « Bistrita Aurie » si Ansamblul folcloric de copii si tineret « Bistricioara ».

La Ciocanesti apare periodicul cultural - informativ «JURNAL DE CIOCANESTI »

ZONA CIOC ANESTI- se evidentieaza mai ales prin bogata sa zestre etnografica si folclorica.

Satul Ciocanesti , prin frumusetea de unicat a caselor sale, este o adevarata localitate-muzeu. Chiar daca Ciocanestiul pare un simplu sat de munte, locuitorii au facut din comuna lor un adevarat obiectiv turistic. Calatorii care au trecut pe aici au ramas impresionati de Muzeul Satului , o casa veche care apartine batrânei Leontina.

Între zidurile decorate cu motive populare sunt asezate la loc de cinste covoare, carpete si stergare lucrate într-o viata de taranca. Micul muzeu cuprinde si costume populare traditionale din zona Bucovinei, pastrate cu grija de gazda. Pe mesele din cele doua camarute sunt expuse fotografii înramate cu grupurile de straini care au trecut pragul muzeului.

Batrâna Leontina, trecuta de 80 de ani, locuieste în casuta de alaturi, într-o camaruta cu un singur pat, care tine loc si de bucatarie. Îsi duce singura batrânetile si se bucura când turistii îi viziteaza casa si ies pe poarta cu lumina si încantare în suflet.

Cele mai multe familii din localitate poart a numele de Ciocan, de unde provine si denumirea comunei Ciocanesti. Aici locuiau vechii artizani de arme din timpul voievozilor Bogdan, Dragos si Stefan cel Mare. Legenda spune ca sageata care a marcat locul altarului de la Manastirea Putna a fost facuta de ciocanarii de aici si aurita cu aur din Bistrita Aurie.

Pe aceste locuri se mai vad si astazi semnele lasate de vechea îndeletnicire a oamenilor din zona: exploatarea aurului din Bistrita. Pe malurile râului exista înca mari movile de pamânt ramase dupa ce localnicii de odinioara cerneau nisipurile Bistritei.

Casele din comuna sunt ornate cu motive traditionale care se regasesc pe bunditele, catrintele, camasile si alte obiecte din portul popular al românilor.

În comuna Ciocanesti functioneaza numeroase si importante unitati cu caracter social - cultural:

- Ludoteca ,,La Furnica" (prima din Bucovina ), în comuna Ciocanesti; din anul 1999

- Casa de cultura ,,Florin Gheuca " din satul Ciocanesti;

- Biblioteca comunala ,, Florin Gheuca " Ciocanesti;

-Casa muzeu ,, Taran Leonina " în satul Ciocanesti;

Sezonul turistic în cornuna Ciocanesti, are un caracter permanent. Traseele turistice extraordinare prin frumusetea locurilor :

- Traseul turistic Brezuta -Vf, Tolovanu - 3 km;

- Obcina Mestecanisului - 6 km; -Cabana Mestecanis. - 7 km,

-Traseul turistic Colacu: - Biserica Adormirii Maicii Domnului , . 0 , 5km ;

- Poiana Runcului – 2 km ; - Cimitirul Eroilor – 3 km ;

- Drumul Tatarilor –3,5 km; -Cabana Mestecanis –8 km.

-Traseul turistic Pârâul Suti - Plaiul Târsului - 2,5 km;

- Bâtca Târsului - 4 km; - Bâtca sesii Suhard - 6 km.

- Traseul turistic Recele - Plaiul lui Ivan - 4 km;

- Schitul Sfânta Cruce - 6 km ; - Muntele Suhard - 7 km ;

-Vârful Farauani - 5 km, -Traseul turistic Oita:

-Primul popas voievodal sec.XIV – 1km; - Vârful Pinului - 2 km ;

- Pe stera ciocanarilor –4 km; -Vârful Oi ta –5 km;

-Manastirea Orata –8 km; -Comuna Fundu Moldovei – 11km.

- Traseul turistic Botosel -Poiana cocosilor –2,5 km;

-Schitul Sfintii Apostoli Petru si Pavel-3 km; -Vîrful Boto s –4 km;

-Manastirea Orata –6 km; -Traseul turistic Diaca

- Pârâul Omul – 4 km ; - Izvorul Borcut – 8 km ;

- Poiana Alunis –10 km; -Vârful Omul – 13 km;

Stiati ca ...

 • ... denumirea de Bucovina este derivata de la termenul slav „buk”, insemnand „fag”, regiunea devenind astfel o veritabila Tara a Fagilor? Este o zona cu o istorie zbuciumata, in prezent fiind divizata intre Romania si Ucraina. A fost anexata Imperiului Austriac in 1775, urmand ca Bucovina sa faca parte din Romania din data de 15/28 noiembrie 1918. Partea sa de nord a fost ocupata de catre URSS dupa cel de-al doilea razboi mondial, devenind parte a Ucrainei dupa destramarea Uniunii.
 • ... din punct de vedere administrativ, Bucovina este alcatuita din judetul Suceava, fara orasul Falticeni si cateva sate din judetul Botosani. Orasele cele mai importante din Bucovina sunt Radauti, Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret sau Vicovu de Sus. Bucovina este renumita pentru manastirile in stil moldovenesc, ctitorii ale domnitorilor si ale marilor familii boieresti, cunoscute pentru culorile specifice: Voronet (albastru), Sucevita (verde), Arbore (amestec de culori), Humor (rosu), Putna, etc.
 • ... în timpul slujbei religioase un alt moment amuzant este 'calcatea' ? Moment în care mirii, în timp ce îsi aseaza verighetele, se calca pe picior, pentru a-si asigura în acest fel suprematia în casnicie.
 • ... un alt obicei interesant este si mascarea miresei, ritual ce marca trecerea tinerei de la starea de feciorie la cea de femeie maritata?
 • ... un alt moment important în momentul nuntii bucovinene este “iertaciunea” ? Obiceiul cere ca tinerii sa se aseze pe o perna, cu fata spre rasarit - mireasa se aseaza în genunchi pe o perna, iar mirele, în picioare, cu mâna stânga pe umarul miresei - pentru a avea o viata usoara si placuta, asa cum este si perna.
 • ... în Bucovina, Mireasa trebuia castigata? Ca sa o poata lua din casa parintilor, Mirele trebuia sa razbata în fata usilor închise si sa se tocmeasca bine cu parintii acesteia, dar negocierile se faceau de multe ori sub forma unei lupte simulate între alaiul Mirelui si cel al Miresei.
 • ... la rândul lui, Mirele în timp ce era barbierit de catre un barbier sau vataf priceput, era de asemenea batjocorit de cei prezenti?
 • ... în Bucovina, Mireasa este bocita, iar Mirele este luat în derâdere? Aici traditia spune ca mireasa trebuie sa plânga în ziua nuntii, când domnisoarele de onoare spun cântecul de jale. Provocarea lacrimilor nu era o problema, ritualul fiind rezolvat adesea cu ceapa.
 • ... judetul Suceava este al doilea judet ca marime din tara, dupa Timis, având o suprafata de 8553,5 km2, reprezentând 3,6% din suprafata totala a tarii ?
 • ... Muzeul Satului Bucovinean este cel mai tânar dintre muzeele în aer liber ale României?
 • ... Muzeul Satului Bucovinean s-a înfiripat în deceniul al VIII-lea al secolului trecut, când satul bucovinean dispunea de nenumarate monumente de arhitectura popopulara?
 • ... unicat în zona, este Casa Dorna Candreni, construita la sfârsitul secolului al XVIII-lea, aceasta reprezentând momentul de extindere al planimetriei prin adoptarea unui nou element arhitectonic – foisorul ?
 • ... o modalitate traditionala de constructie specifica zonei este construirea 'pe loc' din arborii doborâti, iar pentru a face loc gospodariei, aceasta tehnica fiind redata de Casa Ostra, casa care dateaza din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea?
 • ... în Bucovina nunta era strigata de preot? Obiectiile la nunta aveau loc si în trecut. Chiar daca nunta era aranjata, era necesara înstiintarea publica. Astfel, cu trei saptamâni înainte de nunta, preotul face strigarile în biserica pentru a preîntâmpina eventualele obiectii în privinta casniciei viitorilor miri.
 • 1392: Apare pentru prima oara în documente numele de "Bucovina", într-un document emis de cancelaria domnului Moldovei, Roman I (1392-1394).

Impresiile vizitatorilor

zwox

06 Septembrie 2016

adidas store


christian louboutin outlet


abercrombie deutschland


oakley outlet


abercrombie and fitch store


outlet scarpe new balance


air force one pas cher


zapatos de futbol nike


uggs for cheap


cheap ray ban aviators


new jordan releases


huarache sneakers


sandalias birkenstock


chaussures nike pas cher


mulberry väskor rea


pandora jewelry store


Nike Online Store


nike damenschuhe


michael kors handbags on sale


chaussures de foot pas cher


scarpe nike running


zapatillas running


sac a main michael kors


newest lebron shoes


balenciaga borse


new balance femme


michael kors bags outlet


moncler girls


ugg factory outlet


ugg outlet online


nike shoes


cheap nike air max


scarpe nike


toms shoes outlet


converse store


discount ray bans


adidas schuhe neu


nike schuhe günstig


nike air schuhe herren


hyperdunk 2014


nike chaussures


air jordan pas cher homme


billige nike sko


nike mercurial soccer cleats


scarpe running new balance


Miu Miu bags online


Nuove scarpe nike


nike air


goedkope nike air max


oakley sunglasses clearance


Coach Bags On Sale


Air Max 90


Canada Goose Outlet


prada outlet


louboutin heels


Billiga Nike Air Max


pandora charm bracelet sale


nike tn pas cher


cheap uggs


ray ban sale


Jordan Schoenen


chaussure adidas pas cher


Ugg boots Sale


zapatilla adidas


reebok running shoes


Jordan Store


Moncler Sale


vans shoe store


Moncler Outlet Online


michael kors väska rea


fitflop online kopen


Nike Store


uggs outlet


womens nike air max


portafoglio michael kors


Air Jordan Release Date


New Balance Outlet


scarpe nike air max


Nike Zapatos


chaussure Nike femme


asics sko


Billig Nike


ugg boots classic


burberry sac pas cher


Timberland skor


Lebron 13


zapatillas nike baratas


ugg clearance


Cheap Michael Kors


nike air max 90 rea


bambas adidas baratas


official NHL jerseys


Korting sportschoenen


ray ban wayfarer eyeglasses


adidas outlet stores online


moncler outlet


adidas shoenen


chaussure basket homme


new balance sportschuhe


scarpe hogan outlet


adidas sneakers


chaussure new balance femme


Soccer Boots Outlet nike


Chaussure Nike Pas Cher


nike sportschuhe damen


ugg store


Adidas schuhe


Toms Shoes For Women


adidas schoenen


Jordan Sneakers For Sale


Ray Ban Outlet


cheap air max outlet


burberry schal


toms sale


nike joggesko


scarpe jordan


coach factory outlet online


chaussure Nike homme


adidas outlet


ugg boots outlet online


air max pas cher femme


nike sportschuhe


moncler coats for women


nike sb stefan janoski


nike jordan shoes


nike free


23 is back


polo ralph lauren pas cher


pandora beads


timberland outlet


moncler jacket sale


Ray ban sale online


botas de futbol


nike sneakers


nike air max running shoes


Nike Air Jordan 11


scarpe adidas online


retro jordans for cheap


ugg boots for women


Uomo Hogan


Air Jordan News


outlet zapatos online


nfl store


new yeezy shoes


Toms Outlet Online


ray ban sunglasses for men


fitflops sale uk


cheap christian louboutin


cheap uggs for women


longchamp kaufen


zwox 9.6

201679yuanyuan

09 Iulie 2016

oakley sunglasses


cheap nike shoes


pandora jewelry outlet


air max 95


adidas nmd white


valentino outlet


pandora charms uk


nike free runs


louis vuitton outlet online


louboutin shoes


louis vuitton outlet


ralph lauren pas cher


black timberland boots


polo ralph lauren outlet


asics gel nimbus


hollister kids


louis vuitton outlet online


lacoste shoes


prada sunglasses


designer handbags outlet


burberry handbags


louis vuitton outlet


toms outlet store


salvatore ferragamo


coach factory outlet online


adidas nmd


birkenstock uk


louboutin shoes


cheap jordan shoes


coach outlet


lacoste outlet


rolex watches


coach factory outlet online


sac longchamp pliage


true religion outlet


coach outlet clearance


vans shoes


kate spade uk


running shoes


michael kors outlet clearance


longchamp bag


tiffany and co outlet


converse shoes


michael kors outlet online


basketball shoes


ray ban sunglasses


nmd adidas


adidas shoes uk


levis 501


asics shoes


ray ban sunglasses


red bottoms outlet online


true religion jeans


nike free 5.0


michael kors outlet


yeezy boost 350 white


oakley sunglasses


adidas nmd


oakley vault sunglasses


ralph lauren


abercrombie outlet


nike cortez


louis vuitton outlet


ralph lauren outlet


polo ralph lauren


coach factory outlet


nike tn


nike air max


bottega veneta handbags


polo ralph lauren


michael kors handbags


ray ban outlet store


fitflops sale clearance


michael kors handbags


kate spade bags


toms shoes


omega seamaster


babyliss flat iron


true religion uk


adidas supercolor


louboutin outlet


michael kors outlet stores


abercrombie kids


nike air max uk


true religion


nike air max


fitflops sale


stephen curry shoes


fitflops sale clearance


birkenstocks


air max 90 black


cheap jordans


michael kors outlet


micahel kors


reebok


nike trainers


coach outlet store online


cheap nfl jerseys


hollister uk


ray ban sunglasses


jimmy choo outlet


true religion sale


nike store uk


the north face outlet


ghd hair straighteners


nike free run flyknit


air jordans


tiffany jewelry outlet


chi flat iron


adidas trainers


coach outlet


louboutin shoes


louis vuitton pas cher


adidas nmd


cheap air max


yeezy boost 350


bottega veneta


louis vuitton purse


ferragamo shoes


oakley sunglasses


timberland boots outlet


reebok outlet


polo ralph lauren outlet online


michael kors handbags


adidas pure boost


cheap jordans


skechers shoes


pandora jewelry


cartier watches for sale


discount oakley sunglasses


polo ralph lauren outlet


coach purses


armani exchange


pandora charms outlet


adidas gazelle


birkenstock shoes


buy red bottoms


north face uk


louis vuitton bags


adidas superstars


michael kors handbags


rolex replica watches


birkenstocks


jordans shoes


converse shoes


michael kors outlet


yeezy boost 350


pandora charms sale clearance


coach factory outlet online


wholesale nike shoes


coach outlet online


nike air max


nike air force black


true religion outlet store


yeezy boost 350


tiffany jewelry


ray ban outlet


oakley sunglasses wholesale


rolex submariner


louis vuitton outlet online


toms outlet


nike free flyknit 5.0


dior sunglasses


kobe bryant shoes


coach factory outlet


mont blanc pens outlet


michael kors outlet clearance


supra for sale


nike free flyknit 3.0


vans outlet


nike huarache


new balance outlet


cheap jordans


coach outlet online


michael kors outlet clearance


michael kors uk


nhl jerseys wholesale


michael kors outlet


ralph lauren outlet online


cheap ray bans


rolex watches uk


michael kors handbags


hermes uk


adidas stan smith


nike roshe run women


coach factory outlet


converse all star


nike air max 90


coach factory outlet


ghd flat iron


chaussure louboutin


true religion outlet


timberland uk


yeezy boost 350 black


under armour shoes


nike air max 90


valentino shoes


puma shoes


adidas superstar


designer handbags


sac longchamp


versace sunglasses


mlb jerseys wholesale


supra shoes


nike free flyknit 3.0


versace


ray bans


air force 1


hermes belt


longchamp outlet store


cheap ray bans


michael kors handbags outlet


cheap nfl jerseys


under armour outlet


coach outlet online


michael kors outlet clearance


jordan pas cher


kate spade outlet


hugo boss outlet online


louboutin pas cher


gucci outlet


ed hardy outlet


ralph lauren uk


michael kors bags


kobe 11


michael kors handbags outlet


ecco shoes


michael kors outlet


converse


polo ralph lauren outlet online


dolce and gabbana outlet online


mizuno running shoes


hollister clothing store


nike flyknit racer


nba jerseys wholesale


cheap oakley sunglasses


fitflops shoes


coach outlet


nike huarache black


cheap jordan shoes


michael kors handbags


coach outlet store online


kate spade outlet


armani jeans


hollister clothing store


omega watches


coach outlet online


christian louboutin uk


coach factory outlet online


michael kors outlet


reebok shoes


oakley sunglasses outlet


jimmy choo shoes


timberland shoes


louis vuitton uk


fitflops sale clearance


polo ralph lauren outlet


north face jackets


tiffany uk


rolex watches


michael kors outlet online


louis vuitton borse


michael kors outlet online


cartier watches


burberry outlet


ray bans


louis vuitton outlet online


ed hardy uk


gucci handbags outlet


nike air force


ray bans


kate spade outlet online


lebron james shoes 2016


tory burch outlet online


prada outlet


coach outlet online


pandora charms


fitflop uk


ray ban sunglasses outlet


nike cortez white


louis vuitton handbags


instyler max


nike blazer


michael kors purses


gucci borse


birkenstock outlet


coach factory outlet


true religion jeans outlet


reebok uk


north face outlet


cheap ray ban sunglasses


cheap jordan shoes


oakley sunglasses outlet


coach outlet store


ray ban outlet store online


christian louboutin shoes


michael kors outlet online

201679yuanyuan

09 Iulie 2016

oakley sunglasses


cheap nike shoes


pandora jewelry outlet


air max 95


adidas nmd white


valentino outlet


pandora charms uk


nike free runs


louis vuitton outlet online


louboutin shoes


louis vuitton outlet


ralph lauren pas cher


black timberland boots


polo ralph lauren outlet


asics gel nimbus


hollister kids


louis vuitton outlet online


lacoste shoes


prada sunglasses


designer handbags outlet


burberry handbags


louis vuitton outlet


toms outlet store


salvatore ferragamo


coach factory outlet online


adidas nmd


birkenstock uk


louboutin shoes


cheap jordan shoes


coach outlet


lacoste outlet


rolex watches


coach factory outlet online


sac longchamp pliage


true religion outlet


coach outlet clearance


vans shoes


kate spade uk


running shoes


michael kors outlet clearance


longchamp bag


tiffany and co outlet


converse shoes


michael kors outlet online


basketball shoes


ray ban sunglasses


nmd adidas


adidas shoes uk


levis 501


asics shoes


ray ban sunglasses


red bottoms outlet online


true religion jeans


nike free 5.0


michael kors outlet


yeezy boost 350 white


oakley sunglasses


adidas nmd


oakley vault sunglasses


ralph lauren


abercrombie outlet


nike cortez


louis vuitton outlet


ralph lauren outlet


polo ralph lauren


coach factory outlet


nike tn


nike air max


bottega veneta handbags


polo ralph lauren


michael kors handbags


ray ban outlet store


fitflops sale clearance


michael kors handbags


kate spade bags


toms shoes


omega seamaster


babyliss flat iron


true religion uk


adidas supercolor


louboutin outlet


michael kors outlet stores


abercrombie kids


nike air max uk


true religion


nike air max


fitflops sale


stephen curry shoes


fitflops sale clearance


birkenstocks


air max 90 black


cheap jordans


michael kors outlet


micahel kors


reebok


nike trainers


coach outlet store online


cheap nfl jerseys


hollister uk


ray ban sunglasses


jimmy choo outlet


true religion sale


nike store uk


the north face outlet


ghd hair straighteners


nike free run flyknit


air jordans


tiffany jewelry outlet


chi flat iron


adidas trainers


coach outlet


louboutin shoes


louis vuitton pas cher


adidas nmd


cheap air max


yeezy boost 350


bottega veneta


louis vuitton purse


ferragamo shoes


oakley sunglasses


timberland boots outlet


reebok outlet


polo ralph lauren outlet online


michael kors handbags


adidas pure boost


cheap jordans


skechers shoes


pandora jewelry


cartier watches for sale


discount oakley sunglasses


polo ralph lauren outlet


coach purses


armani exchange


pandora charms outlet


adidas gazelle


birkenstock shoes


buy red bottoms


north face uk


louis vuitton bags


adidas superstars


michael kors handbags


rolex replica watches


birkenstocks


jordans shoes


converse shoes


michael kors outlet


yeezy boost 350


pandora charms sale clearance


coach factory outlet online


wholesale nike shoes


coach outlet online


nike air max


nike air force black


true religion outlet store


yeezy boost 350


tiffany jewelry


ray ban outlet


oakley sunglasses wholesale


rolex submariner


louis vuitton outlet online


toms outlet


nike free flyknit 5.0


dior sunglasses


kobe bryant shoes


coach factory outlet


mont blanc pens outlet


michael kors outlet clearance


supra for sale


nike free flyknit 3.0


vans outlet


nike huarache


new balance outlet


cheap jordans


coach outlet online


michael kors outlet clearance


michael kors uk


nhl jerseys wholesale


michael kors outlet


ralph lauren outlet online


cheap ray bans


rolex watches uk


michael kors handbags


hermes uk


adidas stan smith


nike roshe run women


coach factory outlet


converse all star


nike air max 90


coach factory outlet


ghd flat iron


chaussure louboutin


true religion outlet


timberland uk


yeezy boost 350 black


under armour shoes


nike air max 90


valentino shoes


puma shoes


adidas superstar


designer handbags


sac longchamp


versace sunglasses


mlb jerseys wholesale


supra shoes


nike free flyknit 3.0


versace


ray bans


air force 1


hermes belt


longchamp outlet store


cheap ray bans


michael kors handbags outlet


cheap nfl jerseys


under armour outlet


coach outlet online


michael kors outlet clearance


jordan pas cher


kate spade outlet


hugo boss outlet online


louboutin pas cher


gucci outlet


ed hardy outlet


ralph lauren uk


michael kors bags


kobe 11


michael kors handbags outlet


ecco shoes


michael kors outlet


converse


polo ralph lauren outlet online


dolce and gabbana outlet online


mizuno running shoes


hollister clothing store


nike flyknit racer


nba jerseys wholesale


cheap oakley sunglasses


fitflops shoes


coach outlet


nike huarache black


cheap jordan shoes


michael kors handbags


coach outlet store online


kate spade outlet


armani jeans


hollister clothing store


omega watches


coach outlet online


christian louboutin uk


coach factory outlet online


michael kors outlet


reebok shoes


oakley sunglasses outlet


jimmy choo shoes


timberland shoes


louis vuitton uk


fitflops sale clearance


polo ralph lauren outlet


north face jackets


tiffany uk


rolex watches


michael kors outlet online


louis vuitton borse


michael kors outlet online


cartier watches


burberry outlet


ray bans


louis vuitton outlet online


ed hardy uk


gucci handbags outlet


nike air force


ray bans


kate spade outlet online


lebron james shoes 2016


tory burch outlet online


prada outlet


coach outlet online


pandora charms


fitflop uk


ray ban sunglasses outlet


nike cortez white


louis vuitton handbags


instyler max


nike blazer


michael kors purses


gucci borse


birkenstock outlet


coach factory outlet


true religion jeans outlet


reebok uk


north face outlet


cheap ray ban sunglasses


cheap jordan shoes


oakley sunglasses outlet


coach outlet store


ray ban outlet store online


christian louboutin shoes


michael kors outlet online

generalcategories

07 Iunie 2016

The universe has its own laws that govern what does and does not happen in our individual lives. They are laws that cannot be avoided. They can be the agents of our greatest successes, as well as the agents of our most miserable failures. law advice


A shopping center, sometimes called a shopping arcade, mall, or a shopping precinct, is simply a location that has one or several buildings that hold multiple shopping outlets for different goods and services. It forms a good one-stop-shop for all a person may need to buy. shopping blog


Like most countries around the world, Australia has a big problem on its hands - old people. As the population rapidly ages, the government is having trouble providing sufficient housing and aged-care accommodation for them and enough trained staff and carers to look after them. This is why the demand for aged care and seniors housing developments are skyrocketing. house development


Considering a Small Group Tour I have traveled extensively around the world and most of my travels have been with a small group. There are a lot of things that make the holiday just that bit better when choosing this type of travel. Here are some of the benefits that I find make for a great small group tour. group tour


This article explores how social media is driving change in the fashion industry with regard to both ethics and sustainability. Some of the topics discussed include social activism, democratisation of fashion and sustainable fashion communities. fashion keeper


Promoting health among men involves an understanding of their social and psychological supports. Western culture typically has promoted an image of self-sufficiency among men, but promoting men as health heroes who take care of themselves will assist in helping men to self-determine their health needs and improve their lives. top health


The universe is made up of distinct laws and principles that govern our way of life. Both success and failure are within your control. Despite your current condition, you are able to make a difference in you life and start attracting better things by using these laws... law cafe


Online shopping is going to blast. Nowadays retailers are adding in-store pickup, offer free shipping and experiment with social media. It is getting difficult to say who is pure internet retailer and who are bricks and mortar shops with online portals. All of them are reformulating how we will shop online in the future: via a mobile device, tablet computer, in store kiosk, etc. shopping guru


If you have any questions regarding Home Improvement Projects feel free to visit our site LocalContractorBids. Tackling home improvement projects that need to be done can be both exciting and rewarding. So try not to start any major remodeling projects at a time when supply stores and tool rental shops are not open. improve your homes


Are Travel Clubs worth the investment? My traveling days have slowed down since I've become a new mom, my priorities have changed, but my husband and I still try and take a vacation at least once or twice a year. My boss travels several times a year and was telling me about the opportunities that come along with them and suggested that I check things out. dr travel


Fashion production as it relates to clothing has actually come a very long way. Basically, the term refers to the manufacturing of various kinds of clothing materials, dresses, and fashion accessories. Several factors have always influenced the production process... fashion saint


The Home Business industry is a multi-billion dollar industry, but unfortunately the vast majority of people (more than 95%) never achieve any level of success with it. Why? Because they don't know the 6 keys to home business success, and they give up before they see results. any business


There's much talk about the Universal Law of Attraction these days. Many have heard about it through movies like 'The Secret', but few have managed to achieve really significant results from it, let alone the life of their dreams. law career


Do you do online shopping the old-fashioned way? Do you use search engines to find the item you desire? Shopping trends have revolutionized and evolved to another level with the phenomenon of social shopping networks. shopping now


When building or decorating your home bar, it's important to pay attention to the details in order to maximize your bar's appeal. Here are a few tips that will ensure your bar leaves your friends and family with good times and great memories. luxury home improvement

generalcategories

07 Iunie 2016

Have you always dreamed of traveling the world but thought it was out of reach because of budget restrictions? Or have you always wanted to travel and make money while doing so? Below we explore ways to travel on a budget and make money while seeing the world. my travel guide


Text styles can have a profound effect on the look and feel of a document. InDesign has some elegant functions designed to help you create, import and export text styles. fashion advice


The sexual health of men is not as complicated as that of women. Show a man a certain type of image and if his brain and nervous system are working properly to produce nitric oxide, then a response will usually occur. best health


So you're an aspiring law student, hoping to get into the best law school. But you wonder: which undergraduate courses should you take to get into law school? Read on and we'll fill you in! about law


Everyone needs to go shopping, but the ways in which people choose to shop have become very varied over the past few decades. The rise of internet shopping has seen shopping trips becoming less of a social activity and more of a solo sport, as we begin to do our shopping from the comfort of our own home, via the internet. But that doesn't have to be the case. pro shopper


Everyone wants to upgrade and renovate his/her house in affordable way. Budget is the major factor of consideration. If your budget does not allow you to start major renovation projects such as adding new room or changing floor or alteration in room dimensions you can also go for less expensive affordable home improvements. hosue ideas


Many companies have let corporate travel programs get out of control after the internet travel boom peaked. Is it time to bring business travel back under control? The internet has been a great tool, but maybe it's time to take another look at more closely managing travel expenditures and processes. mr travel


This article discusses the need for Washington to step in and mandate national regulations and guidelines for the Home Improvement Industry. This would insure that homeowners would be getting "qualified" people to work on their homes. fashion hosue


The World Health Organization (WHO) in 1948 defined health "... a state of complete physical, mental, and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity". Could there be more to it than that? This article examines that. Read on. healthiness


Nearly everyone in Western society has heard the phrase "Law of Attraction". A lot of people, however, have picked up snippets and incomplete information here and there. This has led to a widespread misunderstanding of how the Law of Attraction really works. inside law


If you own or lease a shop premises or retail outlet, it essential to have the correct security in place to deter thieves. All insurance companies when offering shop insurance to retailers will insist on what is known as a 'minimum level of security', in order for the policy to be valid. shopping advice


What could be better than this? Imagine an afternoon hanging out with friends, an excuse to clean your closet and some great new free decor for your home. Bargain shopping has never been so much fun and so cheap! house decor


A trip to the Niagara Falls area may be a dream come true for you. If you have made the decision to finally stop dreaming about visiting this popular travel destination and to start making your travel plans, you may be exploring all of the travel options available. luxury tour


If you are like me you live and breathe fashion. You are constantly inspired with so many new designs racing through your mind, so many you can't seem to get them all down quick enough at the pace they arrive. fashion icon


We all need health care - well, most of us do, anyway. But none of us like to spend much of our hard earned money on that. Health costs are expensive, and we'd much rather spend our cash on our home, on our family, on things we can enjoy. healthy day

Adauga un comentariu