Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Horodnic de sus

Cauta cea mai ieftina cazare

Populaţie: 4.869 locuitori

Suprafaţă: 54,32 kmp

Adresa primăriei: Horodnic de Sus, cod 727305

Telefon, fax: 0230/415311, 415313

Comuna Horodnic de Sus este asezata in partea de vest a orasului Radauti , la o distanta de 6 km de acesta. Din punct de vedere geografic localitatea este situata intre limita de vest a podisului Sucevei, intre raurile Suceava si Sucevita, ocupand o pozitie centrala in depresiunea Radauti. Ca vecini asezarea se margineste la nord cu comuna Horodnic de Jos, la nord – vest cu comuna Voitinel, la vest dealurile Obcinei Mari, la sud comuna Marginea, la sud – est comuna Volovat, iar la est cu orasul Radauti.

Populatia comunei Horodnic de Sus este de 4890 de locuitori care traiesc în 1600 de gospodarii. Datorita asezarii geografice, sub poalele padurii, o parte din locuitori se ocupa cu exploatarea lemnului pornind de la exploatarea acestuia în padure, transportat, debitare cherestea , iar ca produse finite – mobilier de bucatarie si dormitor.

Comuna Horodnic de Sus este o asezare veche, datând din timpul orânduirii feudale, a voivodatului Moldova.A luat nastere pe mosia manastirii Calugarita situata în partea de vest a comunei Horodnic de Jos, manastire care a fost construita de urmasii lui Alexandru cel Bun – domnul Modovei.Primii locuitori ai comunei Horodnic de Sus au fost adusi ca si clacasi pe mosia acestei manastiri de unde se trage si numele de origine slava a comunei de Horodnic,care în limba slava înseamna gradina.

Denumirea de Horodnic de Sus se pare ca vine de la faptul ca principalele asezari ale comunei au fost cladite pe coasta dealului Orsoi.

Comuna de sine statatoare pâna în anul l950, a fost desfiintata si trecuta ca sat component al comunei Horodnic.

În anul 2003 prin divizarea comunei Horodnic , a redevenit comuna Horodnic de Sus .

 

Hanul Voievozilor Sucevita

Numar de camere: 9 De tip: * cam. cu 1 loc * cam. cu 2 locuri Tarife: Fiecare camera poate fi utilizata ca o camera dubla sau in regim single. * camera cu 2 paturi - 150 RON * camera matrimoniala - 170 RON * apartament - 210 RON Facilitati unitate: * bar de zi * parcare * acceptare carti de credit *…

Postat la: 27 Februarie 2012
8 comentarii

Nota 2.50 din 5