Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... un alt obicei interesant este si mascarea miresei, ritual ce marca trecerea tinerei de la starea de feciorie la cea de femeie maritata?

Afla mai mult

Cautare avansata

Humoreni

Humoreni este o localitate situată în comuna Comănesti (judetul Suceava). Este localizată în Podisul Sucevei, pe valea râului Solonet.

Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, actuala localitate Humoreni a făcut parte din satul Comănesti, ea fiind atestată în mai multe documente din epocă sub numele de Liuzi si Ludi Homorului. Într-un document austriac din 15 ianuarie 1782, călugărul Pahomie de la Mănăstirea Humor declară că mănăstirea sus-mentionată stăpânea printre altele jumătate din satul Comănesti, zis si "Ludie-Humora". 

Explicatia denumirii ar consta în faptul că Mănăstirea Humor a colonizat aici familii de „liuzi”, adică familii care plăteau bir mănăstirii pentru dreptul de a cultiva mosiile aflate în proprietatea sa. Satul a purtat denumirea de Ludi Homorului până în 1938 când i s-a schimbat numele în Humoreni.

În localitate se găseste o biserică de lemn cu hramul „Sf. Mihail si Gavriil“ (sec. 18), care a fost adusă în 1892 din satul Pârtestii de Jos.

Humoreniul este un sat în care ocupatia principală a locuitorilor este agricultura (atât cresterea animalelor, cât si munca de câmp).

Nu a fost gasita nici o locatie.