Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... unicat în zona, este Casa Dorna Candreni, construita la sfârsitul secolului al XVIII-lea, aceasta reprezentând momentul de extindere al planimetriei prin adoptarea unui nou element arhitectonic – foisorul ?

Afla mai mult

Cautare avansata

Humoreni

Humoreni este o localitate situată în comuna Comănesti (judetul Suceava). Este localizată în Podisul Sucevei, pe valea râului Solonet.

Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, actuala localitate Humoreni a făcut parte din satul Comănesti, ea fiind atestată în mai multe documente din epocă sub numele de Liuzi si Ludi Homorului. Într-un document austriac din 15 ianuarie 1782, călugărul Pahomie de la Mănăstirea Humor declară că mănăstirea sus-mentionată stăpânea printre altele jumătate din satul Comănesti, zis si "Ludie-Humora". 

Explicatia denumirii ar consta în faptul că Mănăstirea Humor a colonizat aici familii de „liuzi”, adică familii care plăteau bir mănăstirii pentru dreptul de a cultiva mosiile aflate în proprietatea sa. Satul a purtat denumirea de Ludi Homorului până în 1938 când i s-a schimbat numele în Humoreni.

În localitate se găseste o biserică de lemn cu hramul „Sf. Mihail si Gavriil“ (sec. 18), care a fost adusă în 1892 din satul Pârtestii de Jos.

Humoreniul este un sat în care ocupatia principală a locuitorilor este agricultura (atât cresterea animalelor, cât si munca de câmp).

Nu a fost gasita nici o locatie.