Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Marginea

Populaţie: 10.183 locuitori

Suprafaţă: 75,91 kmp

Adresa primăriei: Marginea, cod 727345

Telefon, fax: 0230/416203

Comuna Marginea, constitiuta din satul cu acelasi nume, fara alte localitati componente, este una din cele mai importante comune din judetul Suceava.Fiind situat la contactul Podisului Sucevei cu Obcina Mare, teritoriul comunei, ocupa in proportii relativ egale cele doua forme de relief. Denumirea localitatii deriva de la pozitia geografica fiind destul de sugestiva.

Conditiile cadrului natural sunt favorabile, comuna beneficiind de resursele podisului dar si ale muntelui. Pozitia de contact munte-podis dar si situarea satului la intersectia a doua inportante retele rutiere DN-17A si DJ-209, favorizeaza dezvoltarea activitatilor comerciale, dar agricultura este una din ramurile economice importante alaturi de industrie turismul avand mari perspective de dezvoltare. 

Prima menţiune documentară în care apare Satul Marginea este după lucrarea " Strămoşii " de Radu Teodoru - 14 iulie 1466 : "Ştefan pleacăla Solca unde ţine scaun de judecată. Răzeşii din Marginea îl pârăsc pe şoltuzul lor....."

Din punct de vedere turistic Marginea este cunoscută pe plan naţional şi mai ales internaţional prin păstrarea şi perpetuarea într-o formă autentică a străvechilor îndeletniciri din epoca bronzului (sec. V - V I ) de modelare manuală a lutului argilos în scopul fabricării vaselor cu întrebuiţare casnică pentru gătit sau pentru prelucrarea laptelui şi diverse alte forme ornamentale. Unicitatea ceramicii de Marginea pe plan internaţional este dată de culoarea neagră rezultată în urma arderii precum şi modelarea unor forme specifice tradiţionale.Cultura populară a comunei se regăseşte şi în portul popular specific care se poartă  în zilele de sărbătoarede către bătrînii satului.

Un număr încă însemnat de case de locuit îşi păstreză arhitectura având o vechime de mai mult de 100 deani.Numărul acestora este însă de la un an la altul din ce în ce mai redus locul lor fiind luat de impozante edificii moderne cu elemente îmrumutate din arhitectura europeană a secolului XX

 

Nu a fost gasita nici o locatie.