... denumirea de Bucovina este derivata de la termenul slav „buk”, insemnand „fag”, regiunea devenind astfel o veritabila Tara a Fagilor? Este o zona cu o istorie zbuciumata, in prezent fiind divizata intre Romania si Ucraina. A fost anexata Imperiului…
Nu exista locatii din acest oras. In schimb va recomandam locatiile din orasele invecinate.
In anul 1951, cand Suceava a devenit, la initiativa Academiei Romane, primul santier-scoala pentru formarea viitorilor specialisti in domeniul arheologiei Evului Mediu, istoria Cetatii de Scaun a Sucevei era un mare semn de intrebare. Fie lipsa de precizie a informatiilor cuprinse in izvoarele…
Muzeul Etnografic Vatra Dornei Muzeul este adapostit in fosta primarie a orasului construita in 1897 si declarata monument istoric. Expune arta populara din zona. Expozitia de etnografie cu caracter permanent se afla in incinta impunatoarei cladiri a Palatului Primariei si ofera o imagine retrospectiva,…
Bun pedagog, cu dragoste faţă de mediul înconjurător, profesorul emerit Vasile Ciurea a întemeiat , în 1914, primul muzeu din Fălticeni. Unul dintre elevii profesorului Vasile Ciurea este academicianul Mihai Băcescu care nu şi-a uitat niciodată primul…
MUZEUL ARTA LEMNULUI - Atractii Turistice Campulung Moldovenesc Înfiinţat ca Muzeu de etnografie şi ştiinţele naturii, a fost reprofilat în 1967 ca Muzeu al lemnului, este unic în ţară prin denumire şi printre puţinele din Europa, ca tematică…
Muzeul mănăstirii păstrează manuscrise din secolul al XV-lea în care se fac referiri preţioase la modul de organizare a şcolii mănăstireşti, la activitatea culturală în general. Aici au fost caligrafiate, printre altele, Tetraevangheliarul (1613) şi o psaltire (1614). Jilţul…
Muzeul de Științele Naturii din Suceava este un muzeu organizat între anii 1976-1977 în municipiul Suceava. El funcționează într-o clădire construită la începutul secolului al XIX-lea, în Parcul Central al orașului. Expozițiile prezintă o prezentare a lumii animale…
Atelier de încondeiat ouă- Letiţia Orşivschi Pe drumul european E85, la Vama, în ,,inima Bucovinei", sunteţi aşteptaţi să descoperiţi cea mai numeroasă colecţie de ouă din România şi una dintre cele mai importante din Europa. Nu departe de Sfintele Mănăstiri Voroneţ,…
Muzeul de Istorie Suceava prezinta in expozitii istoria partii de nord a Moldovei din epoca paleolitica pana la al II-lea Razboi Mondial. Cladirea are doua niveluri (parter si etaj), unde incaperile sunt dispuse simetric. Realizarea spatiului arhitectural interior a fost determinata de mai multi factori…
Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina este o institutie singulara in reteaua culturala romaneasca, fiind singurul muzeu care a reusit sa transpuna cu mijloace muzeotehnice obisnuite acel segment de spiritualitate definitorie pentru orice etnie, popor, natiune: traditia populara. In aceasta cladire,…
Muzeul Obiceiurilor Populare – Gura Humorului este unicul muzeu, din Romania, care a reusit sa transpuna cu mijloace muzeo-tehnice obisnuite acel segment de spiritualitate definitorie pentru orice etnie, popor, natiune: traditia populara. Vizitatorul intra in atmosfera speciala a satului bucovinean…