Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... un alt obicei interesant este si mascarea miresei, ritual ce marca trecerea tinerei de la starea de feciorie la cea de femeie maritata?

Afla mai mult

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Anna Schoepfer, Austria

Într-o zi am intrat într-o vagauna în Bucovina si m-am trezit dintr-odata între dealuri si munti, un loc straniu unde nu am mai fost înainte. Dar sa începem cu începutul:

Eram în Suceava, un oras din România, unde am întâlnit un iepure alb. Acest iepure (fir-ar mama lui de iepure) avea o privire (era fumat oare?) si mi-a soptit: O draga, draga, voi întârzia. Eram curioasa asa ca am urmat iepurele deoarece cât de des întâlnesti un iepure cu ceas? Asa ca iepurele a sarit într-un autocar, care spre suprinderea mea era plin de colegii mei din IP Erasmus. Evident cu totii au urmarit acelasi iepure.

Acest autocar a pornit si evident ne-a dus într-o aventura! Soferul era grozav la condus si avea o pisica ce se holba la noi de pe tricoul sau roz.

Am întrebat-o pe Alina Hodoroaba, unul din leaderii acestui IP de ce rânjejte pisica? „E o pisica Chesire, de aceea!”, a explicat ea.

Soferul conducea din ce în ce mai repede încât autocarul mai ca s-a desprins de la sol, dar dintr-o data s-a oprit în fata unei mici cladiri cu horn. Iepurele alb a sarit din autocar, a trecut prin parcarea goala si dintr-odata a disparut într-o stramtoare, un cadru strain.

Împreuna cu colegii mei, curajosi si aventurosi cum suntem, am sarit de asemenea din autocar si ne-am apropiat de acel loc. Lânga întrarea în caverna subterana se afla o mica tablita din lemn.

„CACICA – intrarea nu e pentru oricine. Doar pentru cei indrazneti ”! scria pe acea tablita. Am intrat.

Iepurele alb deja disparuse în bezna unui coridor îngust ce ducea sub pamânt. Cu fiecare pas pe care îl faceam se simtea din ce în ce mai rece. Am simtit emotii in exploararea acelui loc necunoscut fiind incantata de ceea ce vad.

Am coborât scarile din ce în ce mai mult, când dintr-odata am observat pete albe pe pereti. Era sare! Continuând calatoria prin labirinturile de sare din mina Cacica am întâlnit lucruri nemaipomenite ... Câteva dintre ele: o fermecatoare sala de dans, un lac plin cu sare, un teren de sport (ne întrebam ce creaturi ale pamântului puteau juca fotbal acolo) si ultima, dar nu cea din urma, o mica plaja cu nisip cu sezlonguri. Cine a putut veni cu idea de crea o plaja artificiala la 50 de metri sub pamânt? Cu siguranta asta este doar „pentru oameni indrazneti” precum si tablita de la intrare spunea.

Probabil nu am fi gasit drum înapoi spre suprafata daca nu era iepurele alb. A aparut dintr-odata de nicaieri, aratând cu labuta pe ceasul sau si spunând sa ne grabim. „Cina la ora sase la Restaurant USV! Urmati-ma la autobuz !” ne spunea.

Pe drumul înapoi spre Suceava priveam superbele peisaje ale Bucovinei si realizam ca aceasta parte a lumii este plina de comori ascunse si nemaipomenite. Mina Cacica, doar una din acestea.

Anna Schoepfer, Austria

Inapoi la recomandari

Impresiile vizitatorilor

Nu exista comentarii.

Adauga un comentariu