Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Praxia

O pozitionare mai exacta plaseaza satul Praxia pe coordonatele 47 0 25' si 38” latitudine nordica si 26 0 18' si 53” longitudine estica, la 407 km nord de Bucuresti - capitala României, 137 km vest de Iasi, 30 km sud de municipiul Suceava, 1 km est de Baia si la 7 km sud de Falticeni. Pe hartile editate de regimul comunist între anii 1968-2003 vom gasi satul Praxia în cuprinsul comunei Vadul Moldovei, la extremitatea nord-estica a acesteia.

Acest paradis si plai de dor se învecineaza la vest cu localitatea Baia, la nord cu orasul Falticeni, la est cu satele Soldanesti, Leucusesti si Manolea, la sud cu Dumbravita de Sus si de Jos, precum si cu Barasti, iar la sud cu Boroaia, Bogdanesti, Râsca si Jahalea, de ultimele trei despartindu-le albia râului Moldova.

Ocupatia de baza a oamenilor acestui pamânt este agricultura, pomicultura si zootehnia, din care traiesc de secole. În ordinea preponderentei si importantei lor oamenii locului cultiva grâul, porumbul, cartoful, sfecla de zahar si furajera, orzul, ovazul, secara, plantele medicinale si furajere, legumele si zarzavaturile, chiar vita de vie, cât si unii pomi fructiferi (pruni, nuci , meri, peri, ciresi si visini). Toate satele de pe vale (Fântâna Mare, Cotu Baii si Praxia), sunt acoperite de o bogata perdea de salcii, plopi, arini, arbori de tei si salcâmi, iar în padurile Spatarestilor, Fundoaia, Rosului si Meteloaia predomina fagul, stejarul, frasinul, teiul, carpenul si alunul.

Toate localitatile comunei Fântâna Mare, implicit si Praxia, au o retea proprie de drumuri si cai de comunicatie asfaltate care faciliteaza ajungerea cu masina sau cu caruta la poarta fiecarei gospodarii, atât vara cât si iarna.

Nu a fost gasita nici o locatie.