Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Solonet

Satul Solonet este situat pe un teren deluros, străbătut de râul Solones, afluent al râului Suceava. El se află la o distantă de aproximativ 20 km de orasul Suceava.

Traditia consemnează existenta în Solonet a mai multor biserici. O primă biserică de lemn ar fi fost clădită în lunca râului Solonet, aceasta fiind strămutată în urma deselor năvăliri tătare. Cu prilejul unei astfel de năvăliri, sătenii ar fi aruncat clopotele bisericii în fântână pentru a nu fi capturate de tătari.

 O altă biserică este mentionată în uricul din 15 martie 1490 pentru constituirea Episcopiei de Rădăuti, fiind consemnată "a 38-a biserică cu popă pe Solonet, la Vlad Negru".Prima atestare documentară a satului are loc la 17 ianuarie 1517, el fiind multă vreme sat boieresc.

Conform Cronicii parohiei si a lucrării "Monografia comunei Solonet" (Bucuresti, 1937) a lui Constantin Milici, actuala biserică de lemn din Solonet ar fi fost construită în anul 1781, ctitorii ei fiind Diamand si Ecaterina Grebencea, ajutati si de locuitorii satului. La partea superioară a ancadramentului portalului de intrare în biserică se află o pisanie cu caractere slavone cu următorul text: "Să să stie de când le-au zidit biserica aceasta pre nume(le) sfântului ierarho N(i)colae din poro(n)ca Prea sfinti(ei( sale părintelui Dositei, episcop de Rădăuti, în anul 1781, noiembrie 7".

Nu a fost gasita nici o locatie.