Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Adancata

Populaţie: 4174 locuitori

Suprafaţă: 38,57 kmp

Adresa primăriei:  Adîncata, cod 727005

Telefon, fax: 0230/528568, 528566, 528571

Comuna Adancata face parte dintr-un spatiu geografic in care primele atestari de locuire dateaza cu peste jumatate de mileniu in urma.  Pe baza legendelor si a datelor culese, vechimea satului coboara pana inaintea anului 1500, fiind si el o mica asezare in jurul cetatii Sucevei. Printre localnici dupa rascoala lui Gheorghe Doja din 1514, si-au gasit loc de asezare un grup restrans de bejenari ardeleni.

Prima informatie argumentata documentar referitoare la satul Adancata, apare in 1772 intr-o catagrafie in care asezarea avea un numar de 35 case. Cei aproximativ 150 de locuitori existenti in 1772, este posibil sa fi pus bazele localitatii Adancata in jurul anilor 1700.

Satul Fetesti, asezat in partea de sud a comunei Adancata, de o parte si de alta a paraului Grigoresti, este atestat pentru prima data documentar la 19 iulie 1632. Printr-un act de danie emis la acea data, Satul a fost daruit de Moise Movila lui Ilustratie logofat, pana in 1632 apartinand lui Ioan Movila. Pentru secolul al XVIII – lea stirile referitoare sunt insa foarte putine.

Satul Calugareni, asezat in partea de nord a Comunei Adancata, pare a fi intemeiat la sfarsitul secolului XIX-lea.

Dupa 1890 Adancata devine comuna, fiind formata din satele Adancata si Mitocu Dragomirnei, iar satele Hantesti, Beresti si Fetesti formau comuna Hantesti.

Prin impartirea administrativ-teritoriala din 1968 comuna Hantesti este desfiintata, Adancata devenind centrul administrativ al comunei, care-i poarta astazi numele.

Schimbari importante s-au petrecut si pe plan demografic. Populatia comunei a crescut continuu ajungand in prezent la peste 8000 de locuitori.

In anul 2004 la 1 ianuarie se infiinteaza din nou comuna Hantesti, comuna Adancata fiind formata numai din satele Adancata, Calugareni si Fetesti.

Nu a fost gasita nici o locatie.