Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... în Bucovina nunta era strigata de preot? Obiectiile la nunta aveau loc si în trecut. Chiar daca nunta era aranjata, era necesara înstiintarea publica. Astfel, cu trei saptamâni înainte de nunta, preotul face strigarile în biserica pentru a preîntâmpina…

Afla mai mult

Cautare avansata

Bogdanesti

Populaţie: 3.970 locuitori

Suprafaţă: 24,70 kmp

Adresa primăriei: Bogdăneşti, cod 727035

Telefon, fax: 0230/570511, 570769

Urmele de locuire de pe teritoriul comunei Bogdăneşti se întind până în neolitic.

Între secolele X-XIV sunt identificate primele aşezări în Bogdăneşti, în vatra satului.

Numele de "Bogdăneşti" vine de la voievodul întemeietor de ţară, Bogdan I (1359-1365) şi înseamnă "Unsul lui Dumnezeu".

Bogdan se ridică împotriva dorinţei regilor maghiari de catolicizare şi, în 1359, pleacă din Maramureş (de la Cuhea), în Moldova, unde îi alungă pe urmaşii lui Dragoş, întemeind astfel statul moldovean.

În apropierea capitalei Baia, peste apa Moldovei, zideşte împreună cu Maria, doamna sa, o mănăstire - Bogdana, schitul Bogdăneşti sau Bogoslovul.

În jurul acestei biserici se va forma comunitatea de creştini ortodocşi a satului Bogdăneşti.

Stema comunei Bogdănesti se compune dintr-un scut pe fond rosu. Scutul este încărcat cu un brâu undat, de argint; în partea superioară, trei ghinde cu câte două frunze de aur (dispuse doi la unu). în partea inferioară, un căprior alergând spre dreapta, cu capul văzut din fată, de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu un turn de argint.

Semnificatiile elementelor însumate:

Propunerea de stemă a comunei Bogdănesti asigură concordanta elementelor acesteia cu specificul economic, social, cultural si traditia istorică ale comunei, respectând traditia heraldică a acestei zone si legile stiintei heraldicii.

Coroana murală cu un turn de argint semnifică faptul că asezarea este comună.

 

Nu a fost gasita nici o locatie.