Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

Biserica de lemn Dragos Vodã din Putna - cea mai veche bisericã de lemn din Europa !

Afla mai mult

Cautare avansata

 

Biserica de lemn

Putna

Biserica de lemn Biserica de lemn, Putna

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.

Adresa: Putna, jud. Suceava

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Biserica de lemn, Putna
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • Biserica de lemn din Putna se află în localitatea Putna din judeţul Suceava. Partea de răsărit a bisericii este datată din primii ani ai secolului 15, şi, prin tradiţie, a fost adusă de Ştefan cel Mare de la Volovăţ. Aceasta este cea mai bătrână şi singura biserică de lemn medievală, cunoscută până în prezent, păstrată pe teritoriul României. Vechimea excepţională şi planul arhaic îi conferă o valoare inestimabilă pentru arhitectura medievală din ţară noastră şi dincolo de graniţe ei. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI: SV-II-m-A-05594.


Posteaza un comentariu