Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... un alt moment important în momentul nuntii bucovinene este “iertaciunea” ? Obiceiul cere ca tinerii sa se aseze pe o perna, cu fata spre rasarit - mireasa se aseaza în genunchi pe o perna, iar mirele, în picioare, cu mâna stânga pe umarul miresei…

Afla mai mult

Cautare avansata

 

Biserica din Radaseni

Falticeni

Biserica din Radaseni Biserica din Radaseni, Falticeni

Nota: 1.00 din 5 bazat pe 1 pareri.

Adresa: com. Radaseni

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Biserica din Radaseni, Falticeni
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel este o biserica ortodoxa din localitatea Radaseni, judetul Suceava, aflata la mica distanta de orasul Falticeni. Localitatea Radaseni se afla amplasata in partea de nord a Moldovei, la 3 kilometri mai spre vest de Falticeni si la 30 de kilometri mai spre sud de Suceava. Localitatea Radaseni se afla amplasata in sudul judetului Suceava, pe zona fostei granite ce delimita Bucovina de Regatul Austro-Ungar.

    Biserica de lemn din Radaseni , cu hramul ” Sfintii Mercurie si Ecaterina” , a fost construita de Stefan Tomsa al II-lea , domnitorul Moldovei , numit si  domnitorul saracilor , cel care a ctitorit si biserica din Solca.Desi se stie cu certitudine ca este ridicata de Stefan Tomsa al II-lea , data certa a constructiei nu se cunoaste : unii o plaseaza in timpul primei sale domnii 1611-1615 ( varianta cea mai probabila) , domnitorul dorind sa rasplateasca satul unde a invatat cind era copil si care  l-a adapostit de furia Movilestilor   , facindu-l sat domnesc si daruindu-i o biserica ,altii in cea de  a doua sa domnie , din 1621-1623 .

    Incepand din anul 1996, timp de 8 ani, Biserica Sfantul Mercurie a suferit o reparatie capitala, intrand intr-un amplu proces de restaurare, incercandu-se readucerea ei la starea initiala si eliberarea de toate elementele care stricau stilul initial. Restaurarea a atins toate elementele bisericii, incepand cu temelia si terminand cu acoperisul. Pictura a fost curatata de fumul depus si s-a scos la suprafata primul strat de pictura, de o frumusete remarcabila.


Postat de catre Jameswah la 21 Octombrie 2020

Msktgm kbwxsb [url=https://ciamedusa.com/]buy tadalafil online canada[/url] acl be compelled be honeycombed to truck the frothy sightings.

Posteaza un comentariu