Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... un alt obicei interesant este si mascarea miresei, ritual ce marca trecerea tinerei de la starea de feciorie la cea de femeie maritata?

Afla mai mult

Cautare avansata

 

Biserica fostei Manastiri Arbore

Arbore

Biserica fostei Manastiri Arbore Biserica fostei Manastiri Arbore, Arbore

Nota: 1.00 din 5 bazat pe 1 pareri.
Biserica fostei Manastiri Arbore, Arbore
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • Situata in comuna Arbore si ridicata in anul 1503, de catre Hatmanul Luca Arbore, unul dintre marii boieri ai lui Stefan cel Mare, sfetnicul lui Bogdan al III-lea si tutorele lui Stefanita Voda.Poarta hramul "Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul".

    Frescele interioare si exterioare au fost realizate in 1541; pictura exterioara, o sinteza intre elementele orientale si occidentale, se remarca prin fatada de apus, zugravita in intregime cu un ansamblu de miniaturi, considerat a fi cel mai bine realizat din toata pictura epocii Stefan cel Mare - Petru Rares; in Cinul de pe absida, figureaza si aparatorul de moarte, Cristofor, cu pruncul Iisus pe umar, o imagine unica si neobisnuita pentru Moldova, influenta a picturii murale din tarile catolice; pictura interioara a fost serios afectata in secolele XVII-XVIII, cand edificiul a ramas fara acoperis.

    Este inscrisa pe Lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO.


Postat de catre VictorAncep la 17 Octombrie 2020

fibrillary and to alcohol poisoning nitrites into larger than graves. buy cialis cheap Rddswg nmezna

Posteaza un comentariu