Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

 

Casa Memoriala Simion Florea Marian

Suceava

Casa Memoriala Simion Florea Marian Casa Memoriala Simion Florea Marian, Suceava

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.

Adresa: Aleea S. Fl. Marian, nr. 4

Telefon: 0230-215710; 0741-624040; 0755-134356

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Casa Memoriala Simion Florea Marian, Suceava
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.


 • Amplasata in centrul municipiului Suceava, cladirea a fost ``castigata cu condeiul`` de marele etnograf si folclorist, cum scrie pe o placa memoriala, cumparata cu banii proveniti din premiul acordat, in anul 1883, de Academia Romana.

  În anul 1932, la împlinirea a 25 de ani de la moartea lui Simeon Florea Marian, pe zidul casei a fost amplasată o placă memorială de marmură neagră cu următorul text: "În această casă "câștigată cu condeiul" a trăit și a lucrat Academicianul Simeon Florea Marian (1847-1907) care a cules și studiat roadele înțelepciunii și simțirii poporului român".

  Este una din casele vechi ale Sucevei, datând din prima jumatate a sec. XIX şi adăposteşte o zestre memorialistică şi documentară impunătoare, dispusă în şase încaperi, începând cu expoziţia memorială, continuând cu spaţiile rezervate etalării unei ample colecţii de obiecte memorialistice, de epoca, şi sfârşind cu cele destinate studiului pentru cercetatori şi specialişti în domeniu (carte veche românească şi străina, periodice-ziare şi reviste începând cu sec.XIX-, manuscrise, corespondenţă, fotografii, documente personale, culturale, istorice etc.), însumând aproximativ 20 000 de numere.

   
   

  În anul 2006, muzeografa Aura Doina Brădățeanu atrăgea atenția asupra stării avansate de degradare a clădirii. Din cauza lipsei încălzirii, s-au deteriorat unele manuscrise, fotografii și hărți.

   


Posteaza un comentariu