Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

 

Casa traditionala

Vama

Casa traditionala Casa traditionala, Vama

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.

Adresa: Str Victoriei nr 5

Telefon: 0230.239.185

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Casa traditionala, Vama
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

  • Vechea locuinţă bucovineană a fost reconstituită aidoma, prin achiziţionarea unei case sortite pieirii. Bârnă cu bârnă, duşumea cu duşumea, totul a fost adus şi remontat în curtea familei, fără ca vreo intervenţie inovatoare să impieteze autenticul, tradiţionalul şi mai mult originalul.

    De o parte şi de alta a unei tinde micuţe se regăsesc două camera, denumite camera de zi şi "casa cea mare de sarbatoare" în care se petreceau marile evenimente ale vieţii: botezul, nunta, înmormântarea, sărbătorile sfinte ale Paştelui, Crăciunului, Anul Nou şi Boboteaza.

    O data ce ai păşit pragul casei, pătrunzi în sânul familei, unde, înconjurat de mobilier tradiţional, obiecte de uz casnic şi meşteşugăresc, specific vremii de atunci, reuşeşti cu ochii minţii să vizualizezi aspecte din viaţa lor. Încerci să-ţi închipui ce miresme ieşeau din formele de lut folosite de gospodine, iar cuptorul îţi aminteşte că în pragul sărbătorilor de Crăciun şi Paşte îţi va dărui experienţe culinare de neuitat.

    Alături de toate acestea se regăsesc şi documente care atesta viaţă şi evoluţia familiei de înainte de primul şi al 2-lea Război Mondial. Găsim mărturii despre educaţia lor, hărţi vechi, costume populare, modele de ţesături de mare diversitate, icoane vechi şi multe altele pe care va invităm să le vedeţi.

    Dacă poposesti pe prispa casei, poţi să te bucuri de aer curat, de împrejurimi frumoase, de parfumul florilor de tei şi a fânului proaspăt cosit, şi nu în ultimul rând de ospitalitatea familiei, care a fost distinsă în anul 2006 cu premiul "Margareta de aur" pentru păstrarea şi conservarea tradiţiilor locale.


Posteaza un comentariu