Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... în Bucovina, Mireasa este bocita, iar Mirele este luat în derâdere? Aici traditia spune ca mireasa trebuie sa plânga în ziua nuntii, când domnisoarele de onoare spun cântecul de jale. Provocarea lacrimilor nu era o problema, ritualul fiind rezolvat…

Afla mai mult

Cautare avansata

 

Muzeul de arta Ion Irimescu Falticeni

Falticeni

Muzeul de arta Ion Irimescu Falticeni Muzeul de arta Ion Irimescu Falticeni, Falticeni

Nota: 0.00 din 5 bazat pe 0 pareri.

Adresa: Mihai Eminescu nr.2, Falticeni,

Telefon: + 40 (0)230 541.370

Adauga un comentariu Adauga o locatie

 

 

Muzeul de arta Ion Irimescu Falticeni, Falticeni
Bucovina360.ro nu este responsabil pentru continutul textelor de pe site. Pe acest portal oricine poate adauga locatii, evenimente, activitati, etc. Responsabilitatea apartine celui care a postat in exclusivitate. In caz ca informatia nu este corecta va rugam sa ne contactati.

 • Muzeul de arta Ion Irimescu - Atractii Turistice Falticeni

  Ion Irimescu (1903-2005) a fost un sculptor roman, pedagog si membru al Academiei Romane.

  Inaugurat la 10 Februarie 1975, Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni conţine 313 lucrări de sculptură, peste 1.000 de lucrări de grafică, la care se adaugă şi biblioteca personală (peste 1.500 de volume) şi o colecţie de pictură şi grafică în dezvoltare. Muzeul este o instituţie unică în România, prin faptul că e cea mai bogată colecţie de autor din ţară.

  Aaflat pe strada Mihai Eminescu nr.2 din municipiul Falticeni, muzeul este un important obiectiv turistic prin marele numar de lucrari de sculptura donate în 1975 de catre renumitul artist. Muzeul cuprinde 10 incaperi in care sunt expuse peste 300 de sculpturi si peste 1000 de lucrari de grafica. În acelasi complex expozitional este gazduita „Galeria de arta plastica”, unde sunt expuse lucrari ale unor pictori nascuti în orasul Falticeni sau în împrejurimi :Stefan Soldanescu, Aurel Baiesu, Dimitrie Loghin, Mihai Camarut.

  Oricine vine sa viziteze colectia de arta a muzeului ramane impresionat de frumusetea cladirii. Curiosi, multi vizitatori ar dori sa afle istoria acesteia. Cladirea este construita intr-un stil arhitectural sobru, eclectic. Povestea ei dureaza de secole, constructia fiind inceputa in 1846.

  Muzeul de Arta Ion Irimescu din Falticeni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.


Posteaza un comentariu