Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Darmanesti

Populaţie: 5.943 locuitori

Suprafaţă: 50,51 kmp

Adresa primăriei: sat Măriţei, cod 727155

Telefon, fax: 0230/551532

Comuna Dărmănesti este situată în partea de est a județului Suceava, la o depărtare de 15 km de municipiul Suceava, la 16 km de orasul Rădăuti si la 22 km de orasul Siret.

Suprafata comunei este de 5.051 ha, din care satul Dărmănesti ocupă 1800 ha, satul Măritei 1.700 ha, satul Călinesti Enache 500 ha, satul Călinesti Vasilache 300 ha, satul Dănila 500 ha si satul Măriteia Mică 251 ha.

După cum reiese din documentele istorice, comuna Dărmănesti este o comună cu vechi rezonante istorice. În anul 1499 Stefan cel Mare confirmă TeTei si Vascăi, nepoatele lui Stoian, fiul lui Dărman, stăpânirea pe trei sate, între care “un sat pe Suceava anume Dărmănestii” (Acad.doc.sec. al-15-lea Mold.,283.).

Dărmănesti este o localitate al cărui nume poate fi pus în legătură cu dharma – un zeu al dreptătii; cuvânt care indică ceea ce faceca un lucru să fie asa cum este, e lege si morală. În

Dictionarul Geografic al Bucovinei se arată că această comună este împărtită în două:

La N-E de soseaua natională E85, pe stânga si pe dreapta pârâului Hatnuta, se întinde satul Hatna

La S-V, Dărmănestii sau Ghermănestii, cum se mai numea. Dărmănestii si Hatna au fost până în secolul al IX-lea sate diferite. În anul 1785 Comisia austriacă de delimitare face o confuzie între cele două sate si consideră un sat cu nume dublu, Dărmănesti Hatna, asa cum apare pe lista posturilor de pază la frontieră între anii 1787-1824.

Comuna Dărmănesti este compusă din următoarele sate: Dărmănesti, Măritei, Măriteia Mică, Dănila, Călinesti Enache, Călinesti Vasilache. Satul resedintă de comună este Măritei.

Nu a fost gasita nici o locatie.