Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... din punct de vedere administrativ, Bucovina este alcatuita din judetul Suceava, fara orasul Falticeni si cateva sate din judetul Botosani. Orasele cele mai importante din Bucovina sunt Radauti, Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei,…

Afla mai mult

Cautare avansata

Falticeni

Populaţie: 29.743 locuitori

Suprafaţă: 28,76 kmp

Adresa primăriei: str. Republicii nr.13, cod 725200

Telefon, fax: 0230/ 542056, 544942

Municipiul Fălticeni este localizat într-o zonă deluroasă din Podisul Sucevei, în apropierea sa găsindu-se întinse plantatii pomicole si iazuri piscicole. Din Fălticeni se văd culmile Muntilor Stânisoarei (altitudinea maximă 1531 m în vârful Bivolul); în fată este un orizont de înăltimi subcarpatice - Dealul lui Ciocan (624 m), Dealul Înalt (503 m), Culmea Plesului (915 m); mai aproape, este culoarul depresionar al văii Moldovei.

Oraşul Fălticeni s-a constituit pe locul unor străvechi aşezări rurale. Satul şoldăneşti, actualul cartier de est – este atestat în 1384. Satul „Fulticeanii”, care avea să dea numele aşezării urbane de astăzi, este atestat într-o menţiune documentară din anul 1435. La 15 martie 1490, într-un hrisov scris în cancelaria Sucevei, capitala din epocă a Moldovei, se vorbeşte clar despre „un sat pe şomuz, anume Fulticeanii”.

Oficial, actul de naştere a târgului datează din 8 august 1780, când domnitorul Moldovei (astăzi provincie istorică a României), Constantin Moruzi, a poruncit „sa se facă târg nou, la ţinutul Sucevei”. Noul târg se năştea în punctul unde se încrucişau câteva drumuri comerciale importante. 

Fălticeni este un punct de reper pentru cultura si ştiinţa naţională. Un mare număr de persoane marcante s-au format şi au creat în Fălticeni. După Bucureşti şi Iaşi, Fălticeniul este al treilea oraş din ţară ca număr de scriitori autohtoni. Raportat, însă, la numărul de locuitori, Fălticeniul se situează pe primul loc în România. Fălticeni a dat României zeci de oameni ai literelor de talie naţională şi recunoaştere mondială. Oraşul a format 16 academicieni, 12 generali, 60 de doctori în cultură şi ştiinţă.

Hotel Turist

Amplasat in acest oras deschis catre o larga posibilitate de trasee turistice, Hotel Turist va ofera 59 locuri de cazare dispuse in apartamente, camere duble, camere triple. In complexul hotelier se mai afla un restaurant, un bar de zi si un bar de noapte.

Postat la: 27 Februarie 2012
6 comentarii

Nota 3.00 din 5

Pensiune Luciano

Accesul la pensiunea Luciano se poate face pe drumul european E85 si pe calea ferata Falticeni-Dolhasca.

Postat la: 31 Mai 2012
4 comentarii

Nota 1.25 din 5

Pensiunea Iristar Falticeni

Pensiunea Iristar este prima pensiune din Falticeni care a oferit conditii hoteliere de cea mai inalta clasa. Situata pe drumul european E85 la intrarea in Falticeni dinspre Roman, pe partea dreapta, pensiunea ofera o panoramica superba a zonei colinare a municipiului supranumit si Orasul Muzeelor.

Postat la: 27 Februarie 2012
241 comentarii

Nota 1.05 din 5

Pensiunea Anro

Pensiunea Anro ** Amplasata la numai 25 Km de Falticeni, Suceava, la poalele Muntilor Stanisoarei, nu departe de Comuna Malini, Pensiunea Anro va asteapta intr-un ambient extrem de placut, modern si reconfortant. Pensiunea Anro, cladire relativ noua, cu etaj, dispune de 5 camere complet utilate, cu…

Postat la: 27 Februarie 2012
22 comentarii

Nota 1.00 din 5

Pensiunea Teiul Printului

La iesirea din Falticeni, venind dinspre Suceava se afla localitatea Spataresti. Aici, intr-un decor tipic plaiurilor bucovinene se afla "Teiul Printului", iar in gradina casei chiar se afla un tei plantat de un print. Cazare Pensiunea Teiul Printului 12 locuri in 3 apartamente a cate 2 camere,…

Postat la: 27 Februarie 2012
151 comentarii

Nota 1.00 din 5