Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... o atractie turistica interesanta din Bucovina este si Salina Cacica, ce dateaza inca din anul 1791. Aceasta structura impresionanta a fost construita la ordinele imparatesei Maria Teresa a Austriei, si prezinta niste elemente neobisnuite. De exemplu, aici…

Afla mai mult

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Basilica Minor din Cacica

În anul 1810 a fost construită prima biserică din lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului, pe locul căreia, în anul 1903 au început lucrările de constructie ale noului sanctuar, finalizate în anul 1904.

În 1997 biserica a fost declarată Sanctuar national, iar în anul 2000 Papa Ioan Paul al II-lea a ridicat-o la rangul de Basilica Minor.

Construita în stil neogotic după proiectul arhitectului Teodor Marian Talowski, biserica din cărămidă brută, impresionează prin dimensiunile turlei (50 m înăltime) si prin numeroasele ornamente din piatră.

Din punct de vedere arhitectural, biserica se evidentiază în mod deosebit prin vitraliile celor 5 ferestre ale prezbiteriului si prin cele două ferestre laterale uriase din sticlă colorată din navele transversale.

Interiorul bisericii care se păstrează si în ziua de astăzi a fost făcut mai târziu, din lemn sculptat, statuetele realizate de celebra firmă Stuflesser din Tirol, fiind pictate în culori în ulei si aurite.

În prezbiteriu, pe peretele lateral, se află o vitrină cu obiecte votive din argint si aur, ce reprezintă figuri umane în rugăciune, inimi, ochi ce plâng sau cruciulite, dovadă a vitalitătii cultului marian.

Un obiect miraculos găzduit de biserică, chiar în altarul central, este copia icoanei de la Czestochowa care o reprezintă pe Fecioara Maria tinându-l în braţe pe pruncul Iisus. Se spune că originalul acestei icoane a fost executată de Bătrânul Daniel de 70 de ani, pentru un scriitor care, rugându-se în faţa acestei icoane s-a însănătoşit în mod miraculos.

Fotografii: Basilica Minor din Cacica

Adauga o fotografie


Impresiile vizitatorilor

MAqqVUREnJtWPKQvSfD

28 Iulie 2012

Eu recomand crdulaos zona Vatra Dornei. Alaltaieri m-am intors de la Ortoaia, sat din com. Dorna Arini. E un loc perfect pentru trandaveala, plimbari pe drumurile ce duc spre padure (in padure nu, ca mi-e frica), zmeura, afine Si liniste cat cuprinde

Adauga un comentariu