Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Radaseni - Traditii si obiceiuri

În Bucovina, sarbatorile au fost tinute din cele mai vechi timpuri au fost pastrate în mare parte si astazi. Toate obiceiurile sunt strâns legate de marile sarbatori din calendarul crestin, cum ar fi Craciunul, Boboteaza,Pa?tele, Sânzâienele sau de momentele esentiale ale vietii ca nasterea, botezul, nunta sau moartea.

Craciunul in Bucovina

Craciunul este sarbatoarea care se pastreaza, poate, mai mult decât în alte parti, fara mari abateri de la traditie. În preajma Craciunului, se recupereaza sau se restituie lucrurile împrumutate prin sat, deoarece se considera ca nu este bine sa ai lucruri împrumutate pe durata sarbatorilor de iarna.

În ziua de Ajun, femeile obisnuiesc sa ascunda fusele de la furca de tors sau sa introduca o piatra în cuptor, crezând ca indeparteaza, în acest fel, serpii din preajma gospodariei. În dimineata aceleiasi zile se obisnuia, pâna de curând, ca femeia sa iasa afara, cu mâinile pline de aluat, sa mearga în livada si sa atinga fiecare pom zicând: "cum sunt mâinile mele pline cu aluat, asa sa fie pomii încarcati cu rod la anul".

Datinile de Craciun sunt pregatite cu mult înainte, odata cu Postul Craciunului (15 noiembrie), când încep sa se constituie cetele de colindatori si se învata colindele ce vor fi rostite în timpul marii sarbatori.

Pastele in Bucovina

Pastele, alaturi de Craciun este una dintre cele mai importante sarbatori ale crestinatatii. Sarbatoarea începe de fapt cu Duminica Floriilor, când se sarbatoreste intrarea Mântuitorului în Ierusalim si continua cu Saptamâna Mare care are menirea împartasirii patimilor lui Hristos si sfârsitul celor 40 de zile de post.

Bucovina este recunoscuta pentru traditia pastrata nepatat pâna în zilele noastre legate de obiceiurile locului si de încondeiatul oualor. În Bucovina, în noaptea de Pasti, exista obiceiul aprinderii „focurilor de veghe”. Pe dealuri si coline sunt aprinse focuri puternice care ard toata noaptea. În jurul lor, se aduna satenii care povestesc întâmplari din viata lui Iisus, iar baietii sar pe deasupra focului, pentru a îndeparta duhurile rele. Tot în Bucovina, se obisnuieste ca, în noaptea de Înviere, fetele sa mearga în clopotnita bisericii din sat si sa spele limba clopotului cu „apa neînceputa”. Apa neînceputa presupune ca persoana care a scos-o din fântâna sa nu vorbeasca pâna când apa va fi folosita la spalatul clopotului. Apoi, în zorii zilei de Pasti, fetele se spala cu aceasta apa ca sa fie frumoase si atragatoare tot anul.

 De o frumusete si bogatie deosebita sunt si obiceiurile calendaristice de peste an.

Hramurile sunt si ele obiceiuri calendarilstice, legate de praznuirea patronilor bisericilor, prilej de întâlnire a familiilor cu rudele si cu membrii ce locuiesc în alte localitati.

Cele mai renumite hramuri din judet sunt cele de la Suceava de Sfântul Ioan sau Sânzâienele si cele de la Putna si Cacica de Adormirea Maicii Domnului pe 15 august. La acestea cel mai important rol îl au slujbele religioase care aduna an de an zeci de mii de credinciosi veniti din toate colturile tarii.

Si cele mai importante momente ale vietii omului sunt sarbatorite în mod deosebit în Bucovina. În special satele din Bucovina pastreaza, în mare parte, obiceiurile traditionale legate de celebrarea momentelor esentiale ale vietii cum ar fi, nunta, nasterea-botezul si înmormântarea.

Botezul

Botezul este evenimentul care încununeaza nasterea. Traditia spune ca pentru înlaturarea fortelor malefice, imediat dupa nastere se realizeaza o serie de practici care au ca scop protejarea noului-nascut. Astfel, punerea unui fir de ata rosie în tocul usii si legarea lui apoi la mâna copilului are ca efect înlaturarea deochiului. Apoi, punerea unui ban de argint si busuioc în prima baie a copilului duc la purificarea apei în care se face scaldatoarea. Dupa ce este scos din cristelnita si miruit, nasii copilului primesc noul crestin într-o pânza alba  numita crisma. Apoi îi ofera finului în dar articole de îmbracaminte.

Un obicei foarte interesant era acela al schimbarii numelui copilului când acesta este bolnav si pare a nu mai avea scapare: femeile opreau o persoana de pe drum careia i se dadea copilul pe geam împreuna cu o lumânare. Persoana straina îi schimba numele si îi dadea mamei copilul pe usa. Dupa aceasta, copilul era strigat cu numele schimbat pentru a nu mai fi recunoscut de boala.

Nunta

Nunta – eveniment de mare importanta în viata fiecarui om, este un moment marcat de multe obiceiuri si traditii pastrate vii de locuitorii Bucovinei. Avanpremiera nuntii o reprezinta logodna care era o promisiune solemna a celor care se vor casatori, iar în Bucovina avea valoarea unei jumatati de cununii. Taina logodnei presupunea un adevarat ritual: petitul, acordul familiilor în legatura cu conditiile nuntii si cu zestrea fiecarui mire, logodna si abia apoi nunta.

În ziua nuntii, domnisoara de onoare vine acasa la mireasa, iar cavalerul de onoare se duce acasa la mire. Obiceiul spune ca în timplul ritualului de împodobire a miresei, acesta trebuie sa plânga. Daca acest lucru nu se întampla, o femeie în vârsta îi aduce o ceapa zdrobita pentru a-i produce lacrimi.

În mometul în care mirele vine sa-si ia de acasa viitoarea sotie, familia miresei închide usile pentru a-i opri intrarea. Dupa ce se tocmesc, usa se deschide iar mirele poate sa-si ia mireasa.

Un alt obicei pastrat în unele locuri din Bucovina este iertaciunea; la acest moment amândoi mirii stau cu fata spre rasarit, mireasa sta în genunchi pe o perna si un covor, iar mirele sta în picioare cu mâna stânga pe umarul miresei. Semnificatia pernei pe care sta mireasa este ca viata ei, în postura de  sotie sa fie usoara si placuta ca perna cea moale.

La biserica, când li se pun verighetele, cei doi miri urmeza un alt obicei, potrivit caruia  cel care-l va calca primul pe picior pe celalat va avea suprematia în casnicie. În dimineata nuntii, schimbarea gatelii capului miresei, ce marcheaza trecerea miresei de la statutul de fata la cel de femeie maritata, voalul fiind dat unei alte fete care urmeaza sa se casatoreasca, este un moment cu reguli traditionale care nu poate fi încalcat.

Inmormantarea

Înmormântarea este un alt moment important al vietii. Locuitorii Bucovinei au pastrat legat de acest eveniment obiceiuri si traditii menite sa agigure contiunerea vietii în credinta crestina si dupa moarte.

Vestirea mortii unei persoane, se face prin tragerea clopotelor bisericii de trei ori pe zi, lung, pâna în ziua când se îngroapa mortul, iar serile se suna din trâmbite la casa mortului.

Dupa datina, înmormântarea are loc în a treia zi dupa moarte. Sicriul se duce cu carul cu boi, de preferat de culoare neagra, carora li se pune în coarne câte un prosop si un colac. Daca de la casa mortului pâna la biserica nu e distanta mare, mortul se duce cu nasalia, iar cei ce-l duc poarta câte un prosop prins peste piept.

Daca cei decedati sunt tineri necasatoriti, ceremonialul înmormântarii cuprinde si elemente de nunta, cum ar fi faptul ca cei disparuti sunt îmbracati în mire sau mireasa, fiind condusi pe ultimul drum însotiti de brad, vornicel si muzica.

Indiferent de vârsta, pentru fiecare mort se pregateste pomul, dintr-o ramura de pom împodobita cu pâine în difertite forme( pasari, scari) si fructe, care în credinta populara reprezinta pomul vietii de dupa moarte.

Pomenirea mortilor se face în cele sapte slujbe din postul Pastelui, în sâmbata mortilor si în duminicile de peste an, precum si cu prilejul hramurilor din comune.


Impresiile vizitatorilor

Lorenzozkd56245afsdfsaf5621

03 Iunie 2020

Vietnam might ban limited

HANOI, Vietnam?Vietnam is making plans for banning small chested drivers from its roads a proposal that has provoked widespread disbelief in this nation of slight people.

The Ministry of Health recently recommended that individuals whose chests measure fewer than 28 inches (72 centimeters) Would be prohibited from driving motorbikes as would those who find themselves too short or too thin.

The proposal is part of an exhaustive list of new criteria the ministry has come up with so as Vietnam's drivers are in good health. As news of the plan hit the media soon, Vietnamese explained incredulity.

"It's strange, asserted Tran Thi Phuong, 38, A Hanoi ins. agent. "It's idiotic,

"The new plans are very funny, But many Vietnamese people could how do you know when a woman likes you end up being the victim of this joke, explained Le Quang Minh, 31, the particular Hthe particularnoi stockbroker. "Many Vietnamese for women who live small chests. I have numerous friends who won't meet these criteria,

It was unclear how the ministry organized its size guidelines or why it believes that small people make bad drivers. an open public there declined to comment.

The mediocre Vietnamese man is 5 feet, 4 inches (164 centimeters) Tall and weighs about 121 pounds (55 kilograms). The most prevalent Vietnamese woman is 5 feet, 1 millimeter (155 centimeters) Tall and weighs in at 103 pounds (47 kilos).

Statistics on average chest size were out of stock.

The draw up, Which must be approved by the central government to become law, Would also prohibit people from driving motorbikes if they suffer from array of health hazards like enlarged livers or sinusitis. The rules would cover many Vietnam's 20 million motorbikes. it would not apply to drivers of cars or trucks.

Motorbikes account more than 90 percent of the vehicles on Vietnam's chaotic roads, Which are among the world's most dangerous.

roughly 13,000 road deaths were recorded yr after, And Vietnam has one of the earth's highest rates per 100,000, using the World Health Organization. virtually all accidents involve motorbikes, Which many workers in the media of 85 million need to do their jobs.

each time Nguyen Van Tai, A street motorcycle taxi driver, noticed the proposal, He instantaneously had his chest measured. Much to his reprieve, Tai beat the lower adominal area limit by 3 inches (7 cm).

"lots of people in my home village are small, being said Tai, 46. "Many in my generation were poor and experienced malnutrition. And now the Ministry of Health should stop us from driving to work,

Vietnamese bloggers truly poking fun at the plan, envisioning traffic police with tape measures eagerly pulling over female drivers to measure their chests.

"from now on, Padded bras heading best sellers, says Bo Cu Hung, a well-liked Ho Chi Minh City blogger.

newspapers were inundated with letters on Tuesday from concerned readers who worried that they wouldn't measure up.

"i am heavy enough, What am I viewing do, Le Thu Huong asked in a letter to Tuoi Tre publication. "And consider people whose chests are small? Most of them are too poor to afford breast augmentation.

Blackmondwo

17 Mai 2020

4 helpful,both useful and interesting uniform dating the best way to Make the particular associate with sensible

around the can be different than it is along line, There is a component of believe that you simply have going into. Can you feel all you review in an account or that you really have heard on the iphone before to your first consort with. reliability is a big point when considering internet dating.

a few online dating site tips to bear in mind as you become to the person you might consider easily turn into dating.

this can be a must when you are dating online. you can't get to know items you've hard times taking out in a talk. be genuine and just how questions to acquire the chatter started off out. Also expect you'll answer a certain amount of questions regarding all by yourself. in this manner its phone call will likely airflow almost instantly. redecorating a good method to factors behind you'd like to learn about these types of see you ought to date them in the future.

2. don't Afraid on the way to have fun a touch

This may appear rather funny at first, But it's after you are internet dating. it usually is,it can be not as difficult within the than it is retail in anyone. have a great time by using. proposition is a a section of the dating scene both around the net or possibly down from. properly tease can make a fascination with each other brings about you want to familiarize yourself with these products more appropriate.

3. everything you need begins with Your report net.

the panel company name combined with collection you put within the internet your own body declares to employees about you. The additional for which you hand them over the more many more will what you think. you're able deal in generalities free of divulging that can so much political reports primarily.

ones upvc profile wants to be crafted to intensify positives. it's this that people utilise to decide if they want date your site.

4: You Are truly

be genuine no matter. This is one of the biggest things that you can try. you are not trying to wow anyone. you are worried about online dating to find that special person that you get to be with. misrepresent facts nor chinese girls vs japanese girls sense self aware of internet dating seeing as there are men eager to find you as much as you want to obtain them.

mentioned a few good online dating service info which you want to use when you're looking for someone special. be genuine and trust your instincts and you will soon be on a date.

BKI89yTef

23 Februarie 2020

"I got used to my evaluation, " curry recalled,kevin durant shoes "people said I ended up being too short, don't play college basketball, then to the same reason that I cannot play in the NBA. People don't even think I can play shield, then said I am an excellent pure point guard, until October of not too long ago, I also found that the general manager of funny if you ask me as the league 3rd good shooting guard. I have not yet fully participate in their full potential, well, i set a higher normal to himself, committed to continuously improve to get more outstanding. "


"We've never met you aren't curry shoes him so great shooting in all directions, " warriors coach draw Jackson said, "and spin, stop and go empty-handed, find hand, step back, leg, in the face connected with two double forced to be able to......, any thought of firing mode, you can see he could be astonishingly. We have certainly not seen anyone can achieve this level, his Steve Nash (microblogging) played a top level, the two-time MVP honor, shooting is incredible, but it's also a level. And their other like reggie callier, Chris mullin, such as dell and I competed together - Ellis, dell -- Arsenal, they are most fantastic striker, but that they didn't garage so thorough, this guy is not any limit. "


Timer and also dance, 6 minutes stephen curry shoes and also 30 seconds, Davis has been doing everything we can to nearby the garage, but still delayed step. Garage again to perform a beautiful jumper - it's not strictly jumper, his toe will be out of your ground, under the condition with the body is still rising, use forefinger and middle finger touch to perform the hand. Treasury system slightly back. This not only makes his moves difficult to block, as well as between ball and floor with an additional 10 degrees Angle. NBA players to occasion takes 0. 6 seconds on average, the garage from preparing action to dial this ball moves, it only takes 0. 4 just a few seconds. Fast to make up for your deficiency of the garage height, the ball well steer clear of the opponent blocking fly toward the basket along the way, the look of garage is definitely along with them. His arm still moves if the posture, and of his / her teammates has begun to be able to pose three gestures...

Tag: kyrie irving shoes nike pg 2 birkenstock sandals stephen curry shoes adidas yeezy air jordan shoes kyrie 3 shoes nike zoom vaporfly elite kyrie 1 vans shoes nike free puma rihanna creepers suede calvin klein kyrie 4 kd 10 Lebron soldier 11 kevin durant shoes curry 5 shoes asics gel kayano 23 puma fenty puma fenty nike huarache john wall shoes Lebron James Shoes new era caps lebron 14 nike air max 97 adidas nmd runner pg shoes under armour shoes kyrie irving jersey lebron soldier 10 kyrie irving shoes kobe 11 ultra boost michael jordan shoes nike kobe shoes adidas yeezy outlet nike sock racer adidas soccer cleats curry 5 adidas deerupt runner kyire 3 kyrie irving jersey adidas iniki kyrie irving shoes kyrie 2 vibram fivefingers puma fenty adidas zx flux Nike Football Cleats nike air more uptempo adidas crazy explosive kyrie 4 confetti curry 4 birkenstock shoes air max 90 Nike Pegasus 35 kevin durant jersey yeezy boost mizuno shoes kobe bryant jersey kyrie irving shoes kyrie 4 kyrie 3 kyrie 4 lebron james shoes vans sk8 hi lebron 14 puma suede stephen curry shoes lebron soldier 10 nike epic react kyrie 4 halloween nike kyrie 3 kyrie 4 halloween Nike CR7 adidas shoes adidas eqt kyrie 2 shoes curry 2 jordan 32 nike epic react air max 270 kd 11 ultra boost 4.0

BKI89yTef

23 Februarie 2020

As a core point guard, garage along with three split the difference is that he is the team attract and organizer. In different words, he can't become novak on the perimeter around awaiting kevin durant shoes someone else to supply him the ball. We take novak into a comparison, everything also - reference counted for individuals each a 3-pointer facilitates objects, and to time, after statistics, novak found shock as to hit 3-pointers, 149, 146 is often a teammate's pass and strike; Three-point shots hit the 2nd more this season Ryan - Anderson isn't a exception, he hit curry shoes within 213, has 206 will depend on your friend's passing.


The garage He every one of the 3-pointer this season, you will discover 105 of 3 is just not sending (272), in other words, is to create prospects, nasty sto vote. This trick inside the team's star, such because flow of harden, vladimir radmanovic, kobe Bryant, Robert, but often because somebody errs, physical strength intake, to the number of that time period few, and the hit ratio seriously isn't high. But obviously can be an exception in the Treasury, his three-point shot 105 times is not assists quantity highest within alliance,stephen curry shoes even better as compared to lebron James thrown into more all 3-pointers, and also the shooting is in any league all five this sort of not assists free-throw shooting players out on the fifth (41. 8%), both equally quality and quantity. Obtained together, the three points in order to thrown into space is not an easy thing, need to have the forty percent three-point shots need to create his own photographs, this how tired! By far the most precious is, no subject when and where, and making moves, garage has a high percentage. It is no wonder the manager of the players when Bob myers just lately told the Associated Media said: "as long as it's garage, to have the ball is reasonable. inches.

Tag: kyrie irving shoes vans shoes new era caps lebron 14 kobe bryant shoes nike kyrie 3 lebron james shoes curry 5 Lebron soldier 11 Nike Soccer Cleats lebron 16 puma fenty calvin klein kyrie irving jersey kobe shoes nike sock racer kyrie 4 lebron 15 adidas nmd kyrie 4 nike epic react flyknit Cristiano Ronaldo CR7 adidas ultra boost puma fenty slides kd 11 adidas deerupt runner air max 270 kyrie 5 soldier 11 nike huarache kyrie 4 Nike CR7 Football Boots vibram fivefingers kyrie 4 james harden vol 2 kobe bryant jersey curry 5 shoes nike air vapormax kyrie 3 yeezy boost kevin durant jersey adidas ultra boost 4 yeezy boost nike pg 2 air max 90 hand spinner stephen curry jersey adidas iniki curry 2 kobe 11 paul george shoes kyrie shoes puma suede kyrie 1 nike air presto kyrie 2 shoes ultra boost 3.0 nike hyperdunk kobe 10 kyrie irving jersey nike lebron 14 curry shoes mizuno shoes kd shoes adidas football cleats puma rihanna creepers camo birkenstock sandals jordan retro kd 10 adidas porsche design shoes kyrie 4 halloween nike mercurial adidas crazy explosive kyrie 2 nike air max 97 kd shoes kyire 3 air jordan 32 curry 4 vans sk8 hi adidas yeezy kd 11 nike vapormax adidas eqt kyrie irving shoes under armour shoes

BKI89yTef

23 Februarie 2020

Garage beneath the stephen curry shoes second dribbling is toward the turn on the left side on the body without any slowdown, his footsteps choiceness and rapidly, soon arrived at the position you want to go. Unlike most pitcher like the biggest market of gravity down, then struggled to jump to accomplish, the garage action much more concise. Don't waste any wedding ceremony, just jump off the bottom, slightly triggered his shooting action instantly. "He is not only the most pure great scorer, he even gave shot two words to generate the definition, the whole shooting art played some sort of revolutionary role. "The bobcats brain scout work Adam -- Mr Libby said Treasury.


Kitchen counter frames in 6 moments and 31 seconds, garage from his upper body slightly next point position held up the ball, the index finger as well as middle finger instinct to uncover gaps in the silicone ball center. His hand gently lifted back, quit his palm the golf ball, but still control in between his fingers. His right arm into every one of the joints is close to 90 degree Angle, in the shoulder to the knee, from the elbow towards the wrist, from wrist to make reference to, as if a eating place waiter in carrying the tray.


Glen Davis clippers, 289 - pound in the front, curry shoes need to speed up their action within the Treasury, since the childhood to lay a great foundation for complete to garage in different state, the right arm and shooting can keep perfect posture and toughness. And in addition to master hand movements, garage carries a precise shot needed one more factor: enough deep muscles memory. Shooting touch just isn't a proper adjective, any one player, able to throw a great shooting there is but one secret to all - day after day, year after year training, until a set connected with complex dynamic chain implanted into your muscles. Garage never resist such as monks meditate boring exercise, it also helped whenever he graduated from school, eventually grow into a different leading little-known Davidson school NCAA elite last eight.


"Game changing, there is no time to kevin durant shoes you think about your own shooting activity is correct, " curry said, "you can only depend upon their daily at it ground building muscle memory space, hit and believe that individuals can. We're so many practice in training, in order to the game, you can rely on instinct to react. But if it is not correctly, the game will feel very strange. ".

Tag: kyrie irving shoes nike epic react lebron james shoes birkenstock sandals kyrie irving shoes puma fenty kyrie 2 kyrie 4 curry 5 shoes asics gel kayano 23 Nike lebron soldier 11 nike epic react flyknit nike mercurial kd shoes yeezy boost kyrie 4 curry shoes vans shoes nike zoom vaporfly elite Cristiano Ronaldo CR7 kyrie shoes 3 Lebron soldier 11 air jordan shoes john wall shoes kobe bryant shoes nike kd 11 lebron soldier 10 kobe shoes lebron james shoes nike air presto adidas eqt nike vapormax puma fenty mizuno shoes hand spinner kevin durant shoes kyire 3 pegasus 35 vibram nike pg 2 nike kyrie shoes nike vapormax kyrie 4 halloween adidas crazy explosive kyrie irving basketball shoes nike air max 270 air max 90 nike lebron 14 ultra boost adidas zx flux kd 10 nike hyperdunk adidas nmd runner Nike Soccer Cleats vans sk8 hi kyrie irving jersey ultra boost 3.0 jordan 32 kyrie 4 stephen curry jersey puma fenty slides nike free curry 5 nike sock racer kyrie 4 Lebron James Shoes puma fenty kevin durant jersey ultra boost adidas deerupt runner curry 4 under armour shoes kyrie 3 stephen curry shoes nike kyrie 4 kyrie 4 halloween nike huarache kyrie irving jersey kyrie 4 confetti stephen curry shoes lebron james shoes calvin klein kyrie 2 shoes porsche design shoes harden vol 2 lebron 14 shoes

BKI89yTef

20 Februarie 2020

Finals past season, Arsenal's performance kevin durant shoes is not very ideal, although the info well, but the efficiency isn't high, and his returning pass error, defensive irvine was built key 3 points are becoming a "black spots" instant, apparently, in hope that in this to prove himself.


No, after the opening, the three points within the database and didn't reach two shots, on the contrary, the knight about three points would hit many over there. Garage or consentrate on defense, he para including lebron, Irwin, JR., have been people already, also get successful prevention.


In passing, did well in the particular Treasury, the ball to a teammate are fed properly, but Mr Chu in lots of opportunity attack. 04 seconds left inside first quarter, garage dribble to the frontcourt, rhythm, but he could be confident the take a number of steps away from the three-point line and it's necessary to make curry shoes moves, the ball! This is usually the warriors in the 1st 3-pointer today. Soon, the Treasury and using second chances around the right side of the base again in a 3 things!


It is worth mentioning the opening, the garage correct arm was wearing any black gear, it is usually because his right elbow inside game before the old injury incorporates a relapse, however, with the sport, he has to pull off protective devices. Gear, seems like, has affected the deal with, before he took off as i feel much better.


Within against lebron James, the defense is doing very well in their Arsenal, but after he was lebron was an adolescent knocked out, the referee has stephen curry shoes blown the garage preventing foul, garage on the soil is various, make action towards referee said lebron elbow.


In breakthrough, garage can also be a difficult moves, many people all the way up his defense, which include lebron, but Treasury first in all sorts of dazzling dribble move Thompson, immediately after air and rival accident cases, the hard in order to score.

Tag: kyrie irving shoes kyire 3 puma fenty kyrie 4 kyrie 4 confetti Nike Pegasus 35 kobe bryant jersey air max 90 air jordan shoes nike air max 97 lebron james shoes kyrie irving shoes paul george shoes nike vapormax shoes yeezy boost Nike Football Cleats jordan retro puma fenty kyrie 4 adidas boost adidas porsche shoes air max 270 curry shoes michael jordan shoes kyrie 2 shoes curry 4 yeezy shoes lebron 14 shoes vans sk8 hi nike air more uptempo adidas ultra boost nike pg 2 ultra boost 3.0 kyrie 4 halloween stephen curry shoes puma suede vibram shoes puma rihanna creepers kobe 10 curry 5 nike epic react kyrie 3 Cristiano Ronaldo CR7 stephen curry shoes adidas deerupt runner kobe 11 stephen curry jersey air max 270 puma fenty slides kyrie irving jersey james harden vol 2 adidas nmd shoes kobe bryant shoes Cristiano Ronaldo CR7 birkenstock vans shoes adidas ultra boost uncaged kd 11 lebron james shoes Lebron soldier 11 adidas yeezy boost john wall shoes kyrie irving shoes lebron 14 nike air vapormax calvin klein underwear kd 11 shoes adidas crazy explosive kyrie 4 kyrie 4 lebron soldier 10 kyrie 2 kd shoes kyrie irving shoes jordan 32 adidas eqt new era caps kyrie irving basketball shoes curry 5 shoes adidas iniki kevin durant jersey mizuno running shoes kyrie 4 halloween lebron 16 under armour shoes lebron soldier 10

Adauga un comentariu