Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Turism religios

Manastiri si biserici din Bucovina

Evenimente din Bucovina

Festivaluri, targuri si altele

Atractii turistice

Locuri de vizitat in Bucovina

Ghiduri turistice

Ghiduri turistice ale Bucovinei

Trasee turistice

Trasee turistice in Bucovina

Cautare avansata

Matteo Favero, Italia

Un loc linistit înconjurat de paduri si iarba, în care linistea dainuieste fiind întrerupta doar de oracaitul broastelor sau de turistii galagiosi. Acesta este felul în care manastirea Dragomirna se prezinta celora ce vor sa descopere frumusetea absoluta si desavârsita pace. Vizitatorii vor trai experienta întoarcerii în secolul al-XVII-lea , mergând pe poteci înguste si pasind pe scarile din piatra în interiorul vechilor turnuri si ziduri de aparare ce înconjoara aceasta unica minunata manastire.

Manastirea Dragomirna

Abandonând linistea ce dainuia în manastire, ne-am alaturat festivalului Horei Bucovinene, plin de veselie si de lume, desfasurat în Frasin, în apropierea orasului Gura Humorului. Cu o mare bucurie si uimire ce se putea simti în aer, am admirat îmbracamintea traditionala din lâna, piele de oaie, precum si caii puternici folositi la muncile grele. În acest loc, am avut oportunitatea sa gust si sa cumpar în special brânzeturi traditionale, dar si diferite tipuri de mâncare gatita (”cel mai bun peste este întodeauna porcul”). Diferitele spectacole oferite au contribuit la realizarea unui cadru special si unic pentru acest eveniment.

Matteo Favero, Italia si Daniel Halaj, Slovacia
despre Manastirea Dragomirna de la Dragomirna

Inapoi la recomandari

Adauga un comentariu