Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Stiati ca ...

... în Bucovina nunta era strigata de preot? Obiectiile la nunta aveau loc si în trecut. Chiar daca nunta era aranjata, era necesara înstiintarea publica. Astfel, cu trei saptamâni înainte de nunta, preotul face strigarile în biserica pentru a preîntâmpina…

Afla mai mult

Cautare avansata

Rasca

Pentru prima data, numele localitatii Rîsca, este mentionat in sec. al XIV-lea, pe timpul domnitorului Bogdan I-ul, care a construit o manastire de piatra linga actuala manastire, arsa de tatari in anul 1510. Bogdanesti, acesta este primul nume al manastirii ce mai tirziu s-a numit Risca - denumirea provine de la mosia Bogdanesti a domnitorului Bogdan I, întemeietorul Moldovei ca stat feudal. 

Comuna Rîsca, al carui nucleu artistic, cultural si spiritual este Sfânta Manastire Rîsca, este asezata în depresiunea cu acelasi nume, pe valea Râului Rîsca, afluent de gradul I al Râului Moldova în partea de Nord a Subcarpatilor Moldovei. In cadrul judetului, comuna Rîsca se afla asezata în partea de SE, la 18 km de orasul Falticeni, având legatura cu acesta prin DJ 155 A, si la 48 km de Suceava. 

Comuna Rîsca este invecinata la V si NV de comuna Cornu Luncii, la N de comuna Baia, la E de comuna Bogdanesti, la SE de comuna Boroaia, toate din judetul Suceava, iar în partea de S cu judetul Neamt, la SV comuna Pipirig, tot din judetul Neamt. În cadrul comunei, satele componente, respectiv, satul Rîsca, centrul de comuna si satele Dumbraveni, Buda si Slatioara sunt asezate în depresiunea Rîsca, la o altitudine de 385 – 445 m, iar satul Jahalea este asezat pe dealul cu acelasi nume la o altitudine de 490 m.

Nu a fost gasita nici o locatie.