Vacante de exceptie in Bucovina

Manastirile pictate din Bucovina sunt primele destinatii turistice romanesti premiate cu "Marul de Aur", considerat a fi un premiu Oscar a turismului.

Tururi virtuale ale celor mai bune destinatii turistice din Bucovina

Cautare avansata

Siret

Populaţie: 9316 locuitori

Suprafaţă: 43,4 kmp

Adresa primăriei: str. Arcaşilor nr.1, cod 725500

Telefon/ fax: 0230/280351, 280624

Orasul Siret este situat in extremitatea de nord a Podisului Moldovei, pe malul drept al raului Siret, reprezentand o poarta importanta de intrare in tara dinspre Ucraina. Localitatea se afla la 46 km distanta de municipiul Suceava, pe E85, la 46 km de municipiul Cernauti si la 22 km distanta fata de municipiul Radauti.

Pozitia geografică îl încadrează în rândul localitătilor din nord-estul t ării, adică într-o regiune extracarpatică, într-o unitate geografică de podis, cu dealuri si coline, cu aspectul unor platouri ce se ridică mult deasupra fundului văii.

Orasul Siret se întinde la nord până la actuala frontieră cu Ucraina, spre est până în comuna Mihăileni (judetul Botosani) si comuna Grămesti (judetul Suceava). Suprafata teritoriului orasului Siret este de 4337,96 ha. A fost pentru scurt timp a doua resedintă a Moldovei (după Baia). În oras, în evul mediu, s-a aflat o importantă comunitate catolică, precum si o episcopie catolică.

Activitati specifice zonei: serviciile administratiei publice locale, servicii de salubrizare, servicii de apa-cana si termoficare, dezvoltarea infrastructurii.

Potentialul turistic al orasului Siret cuprinde monumente istorice nationale si UNESCO. In orasul Siret se poate vizita biserica de mare valoare arhitectonica ''Sfanta Treime'' din timpul domniei lui Petru I Musat, biserica ''Sf. Onofrei'', cimitirul evreiesc, la care se alatura patrimoniul de valori culturale concentrate in zona centrala.

Evenimente locale: Zilele culturii siretene, in data de 21-24 septembrie

Pensiunea Down Town

Pensiune cu dotări/condiţii de cazare şi masă de 3 stele. Printre facilităţile oferite menţionam: club cu instalaţie de sonorizare performantă şi ring de dans, salon cu mese de biliard, tenis de masă; amplasare lângă Râul Siret, o oportunitate pentru turişti să practice pescuitul…

Postat la: 27 Februarie 2012
1 comentarii

Nota 4.00 din 5

Hanul lui Nicusor

-

Postat la: 27 Februarie 2012
153 comentarii

Nota 1.00 din 5